Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednica Katarina Varenica u ponedjeljak 30. studenoga ugostila je poduzetnice Tajanu Knez i Ivanu Fakin, osnivačice Mama Marketa – mrežne platforme namijenjene malim domaćim proizvođačima.

/ hk

Hrvatska webshop platforma Mama Market, koja djeluje pod sloganom “Zajedno smo jači”, udružuje proizvođače iz segmenta mama-beba-dijete proizvoda, omogućuje im zajednički nastup na tržištu i komunikaciju zajedničkoj ciljnoj skupini.

“Mama Market jedna je specifična platforma. Usudila bih se reći da je ovo prva hrvatska platforma s takvim karakteristikama. Udružujemo male proizvođače na jednom prodajnom kanalu i omogućujemo im da budu vidljiviji na tržištu. Ključ je u zajedništvu”, poručila je Knez.

Cilj je, ističu vlasnice, da mali proizvođači svoje proizvode stave u prvi plan. Naime, u početku je često teško pronaći pravi prodajni kanal, a oni koji su ga već pronašli, rado se odluče za novi. “Potičemo mom-to-mom koncept, no platforma je obiteljski osmišljena”, istaknule su naše sugovornice.

Platforma Mama Market proizvođačima štedi vrijeme!

Knez ističe kako je o ideji osnivanja ovakve platforme dugo razmišljala. Oduvijek su je, kako kaže, privlačili proizvodi koji imaju dodatnu vrijednost – oni drugačiji, inovativni, funkcionalni, ali i ekološki prihvatljivi.

“Malim proizvođačima potrebna je podrška i pomoć u plasiranju proizvoda”, istaknula je Fakin, ističući važnost društvenih mreža u prodaji. “Platforma Mama Market proizvođačima štedi vrijeme i omogućuje im da se bave svojim kreativnim poslom”, rekla je Fakin.

Foto: Katarina Varenica, Ivana Fakin i Tajana Knez 

Platforma je s radom počela 1. ožujka ove godine u vrlo izazovnom vremenu koronakrize. Osnivačice svjedoče da su nadišle brojne prepreke, no da danas zadovoljne jer nude preko 250 proizvoda hrvatskih proizvođača.

“Mi smo u početku išle prema proizvođačima. Tržište malih proizvođača kod nas je veliko. I danas sam iznađena svakim novim proizvođačem koji nam se javlja s kvalitetnim proizvodom”, rekla je Fakin, ističući kako se danas proizvođači češće javljaju njima.

“Najvažnije nam je da se zadovolji standard – da su proizvodi kvalitetni i izrađeni od kvalitetnih materijala te da su sigurni za zdravo odrastanje djece. Kvaliteta proizvoda jako nam je važna”, istaknule su naše sugovornice.

Osim što podržavaju žene koje se bave proizvodnjom i općenito male proizvođače, osnivačice Mama Marketa pružaju i edukacije o unapređenju prodaje.

“Želim da naši proizvođači rade ono u čemu su najbolji, a to je da su kreativni”, istaknule su, pojašnjavajući da proizvođači moraju imati obrt ili neki drugi oblik poslovanja.

 

Uvijek stavljamo naglasak na sigurnu kupnju!

Knez i Fakin ističu da Hrvatska zaostaje za ostatkom svijeta što se tiče prodaje preko mrežnih stranica jer ljudi nemaju povjerenja u njihovu sigurnost. “Često se plaća pouzećem, a puno manje karticama. No, zbog trenutnih okolnosti, takva prodaja je u porastu. Mi u Mama Marketu uvijek stavljamo naglasak na sigurnu kupnju. Trudimo se na sve načine zaštiti našu platformu kako bi naši kupci mogli sigurno kupovati. Oni to prepoznaju i sve više kupuju kod nas”, istaknule su.

Važan dio njihova poslovanja čini i društveno odgovorno poslovanje. Naime, Centar za rehabilitaciju Zagreb, koji skrbi za osobe s invaliditetom, svoje proizvode nudi na njihovoj platformi.

“Osobe za koje skrbe u sklopu radne terapije izrađuju proizvode i opremu za djecu. Radni asistenti im u tome pomažu. Neki od njih crtaju, neki vezu, a drugi bojaju proizvode i tako nastaju proizvodi specifičnog naziva ‘Poklon s pričom’. Nastojimo se društveno odgovorno ponašati i uključiti osobe s invaliditetom u našu svakodnevnicu. Na taj ih način potičemo da budu radno aktivni”, istaknule su.

Kvaliteta proizvoda jako nam je važna!

Za plasiranje njihovih proizvoda na tržište ne uzimaju nikakvu naknadu. Sav novac od prodaje tih proizvoda ide Centru koji isplaćuje plaću tim osobama. “Želimo da se i oni osjećaju kao ravnopravni članovi našega društva”, poručile su.

“Jako smo ponosne na sve naše proizvode i naše proizvođače”, rekle su osnivačice Mama Marketa te istaknule kako su najtraženiji proizvodi platnene pelene, marame za dojenje, didaktičke igračke i društvene igre te dječji namještaj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja