Budi dio naše mreže

Ljetna škola vodstva održala se s ciljem edukacije o vodstvu i isusovačkoj duhovnoj tradiciji vođenja te kako bi formirala mlade vođe da budu spremni za izazove s kojima se danas susreću, od korporacija, različitih organizacija do Crkve.

/ dp

Ova je škola jedan od projekata unutar Akademije za kršćansko vodstvo koju je pokrenuo Centar za duhovnost i kulturu Ignacije.

Vodstvo temeljeno na služenju, kvalitetna komunikacija, rješavanje konflikata, karakteristike uspješnog vođe, upravljanje vremenom i strateško planiranje samo su neke od tema predavanja održanih u sklopu Ljetne škole vodstva koja se odvijala u Franjevačkom samostanu na otoku Košljunu.

Više od 20 polaznika Škole kroz predavanja, radionice i rasprave vodilo je četvero predavača Akademije za kršćansko vodstvo: stručnjakinja za fundraising, strateško planiranje i poslovanje neprofitnih organizacija Mladenka Majerić, voditelj Centra Ignacije, isusovac pater Tvrtko Barun, redovnica Družbe sestara milosrdnica, pravnica i studentica specijalističkog studija odnosa s javnošću, sestra Nina Benedikta Krapić te stručnjakinja za employer branding i iskustvo zaposlenika, Ivana Šarić Nađ.

Foto: Centar za duhovnost i kulturu Ignacije

“Kroz edukativne radionice, duhovni sadržaj te zajedničko druženje i molitvu, Ljetna škola bila je prilika za bolje razumijevanje sebe i drugih, duboko duhovno iskustvo u miru samostana na Košljunu i obilje radosti u susretu s drugim čovjekom i Bogom. Kroz tih nekoliko dana kršćansko vodstvo bilo je živo i plodonosno za sve nas koji smo bili tamo i koji smo nakon toga otišli osnaženi za autentičniji život, spremnost na služenje za dobrobit čovjeka i društva i povjerenje u snagu Božje ljubavi i nježnosti za svakog čovjeka”, kazala je jedna od predavačica Škole, Mladenka Majerić.

Uz duhovni program sudionici su tijekom šest dana pobliže upoznali koncept kršćanskog vodstva, važnost moralnog, ispravnog i kvalitetnog vođenja za funkcioniranje tvrtki, organizacija, udruga i Crkve te društvo u cjelini.

Kroz tih nekoliko dana kršćansko vodstvo bilo je živo i plodonosno za sve nas koji smo bili tamo i koji smo nakon toga otišli osnaženi za autentičniji život.

“Ova škola vodstva pokazala je potrebu za umrežavanjem ljudi s istim vrijednostima, za povezivanjem i dijeljenjem iskustava i znanja svih onih koji svoje vodstvo žele temeljiti na služenju, na autentičnosti, integritetu, kršćanskoj tradiciji i socijalnom nauku Crkve u konkretnom životu i društvu u kojem djelujemo.

Uz mnoge teme, naglasak predavanja i radionica bio je i na osobnom vodstvu, strateškom planiranju za vlastite projekte i inicijative.

Bilo je to vrijeme za osobnu molitvu, razlučivanje i razgovor s Bogom, kako bismo saznali što je Božja volja za nas kao pojedince, društvo i Crkvu”, poručio je pater Barun.

Škole vodstva održavat će se i u budućnosti, a velik interes sudionika projekata Akademije za kršćansko vodstvo pokazuje koliko je tema leadershipa i kršćanskog vodstva, posebice danas, važna, ističu iz centra za duhovnost i kulturu “Ignacije”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja