Budi dio naše mreže

Započeo trodnevni molitveni susret Mladifest - Hrvatska

Prvi Mladifest u Hrvatskoj pod geslomu „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14), organizirala je Zajednica Marijina legija iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom, župom Viduševac i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Mladifest -Hrvatska projekt je koji kroz tri dana okuplja mlade u i izvan granica Republike Hrvatske.

/ Branimir Gubić i Filip Ećimović

Prvi Mladifest u Hrvatskoj, po uzoru na međugorski, započeo je u petak  u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline. Trodnevni molitveni susret mladih prožet je katehezama, snažnim svjedočanstvima, molitvom, klanjanjem, pjesmom i plesom. Uz sisačkog biskupa Vladu Košića na Mladifestu sudjeluju fra Marinko Šakota, don Damir Stojić, pater Ike Mandurić, vlč. Ivan Grbešić i vlč. Branko Koretić. Mladifest glazbeno animiraju mnogi glazbeni sastavi, a ističemo Božju pobjedu i Alana Hržicu.

Antonio je sudionik mladifesta a za Hrvatsku katoličku mrežu je poručio: “Dolazim iz Petrinje, a u Viduševac sam došao po prvi put. Mjesto je predivno, ljudi su srčani i stoga želim pozvati sve koji mogu da nam se pridruže tijekom ova tri dana.”

Sara Lončar iz Dugog Sela na Mladifest je došla s tri prijateljice. Tom prilikom za HKM je rekla da joj je iznimno drago što je došla u Viduševac jer ima priliku čuti mnoga svjedočanstva koja joj pomažu produbiti vjeru i iskrenije slaviti Boga.

Sestra Darija Lukić iz Družbe Kćeri Milosrđa dolazi iz Ivanić – Grada na molitveni susret je stigla sa župljanima za koje je rekla da su se dugo vremena radovali ovom događaju. “Zadovoljni smo onim što vidimo i to nam je poticaj da u svakodnevnom životu prepoznajemo i nasljedujemo put na koji nas Gospodin potiče”, naglasila je s. Darija.

s. Darija Lukić

Vanja je iz Ivanić – Grada u Viduševac došla na poticaj s. Darije i župnika Branka Koretića. Na Mladifest je došla s djecom.

“Moja djeca i ja utječemo se pod zaštitu Majke Božje po zagovoru bl. Mariji Propetog Isusa Petković, a to svjedočanstvo vjere želimo podijeliti sa svima. Atmosfera je u Viduševcu umirujuća, produhovljena i vesela. Bila sam mnogo puta u Međugorju i iskusila tamošnje zajedništvo, a drago mi je da mogu reći kako ću ponovno doći na Mladifest u Hrvatskoj zbog svoje djece, obitelji, prijatelja i vjere u Isusa.”

Sudionica Mladifesta Vanja

Geslo susreta „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14) izabrano je jer na poseban način govori da je Isus Krist taj oko kojeg se svi okupljaju i upravo oko njega već se prvog dana našlo više stotina hodočasnika pristiglih iz cijele Hrvatske, Njemačke, Švedske, BiH i Vojvodine. Ova tri dana ujedno su i uvodnik u završetak Godine posvećene mladima u Sisačkoj biskupiji, a koja će biti zaključena upravo na 30. Međunarodnom susretu mladih u Međugorju.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja