Budi dio naše mreže

Župa Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu od prošlog tjedna započela je s besplatnim online instrukcijama. Za Hrvatsku katoličku mrežu detalje donose voditelj oratorija don Mario Bobić te koordinatorica online instrukcija Monika Kajinić.

/ HKM

Instrukcije na zagrebačkom Jarunu za osnovnoškolsku i srednjoškolsku djecu traju već godinama. Novost je forma: instrukcije osobnoga i fizičkoga susreta kroz radni tjedan u večernjim satima preselile su se na internet s obzirom na okolnosti pandemije koronavirusa.

Voditelj oratorija u župi Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu don Mario Bobić ističe kako se instrukcije održavaju svake večeri od ponedjeljka do četvrtka od 19:30 do 21 sat. „Velik broj djece iz okolnih župa dolaze i traže pomoć od studenata volontera. Instrukcije su besplatne i na taj način pomažemo onima koji su slabijega imovinskog stanja”, rekao je don Mario i naglasio kako je pomoć otvorena svima.

„U učenicima vidimo ogroman potencijal. Nastojimo salezijanskim pristupom prenijeti don Boscov duh najprije volonterima te im usaditi ljubav prema mladima”, kaže don Mario te svjedoči kako ne čine razlike među djecom glede vjeroispovijesti. „Gledamo Božje dijete koje se nalazi pred nama. Želimo djeci pomoći na putu svetosti.”

Roditelji su zahvalni i u načelu podržavaju tu inicijativu. „Nastojimo pristupati ne samo u rješavanju problema, nego djeci pomoći kako razmišljati, kako sami svladavati probleme, kako otkriti i primijeniti darove i talente koje imaju. Cilj je da djeca sama nauče učiti i sami svladavati probleme”, naglašava.

Don Mario Bobić posvjedočio je i lijep primjer volontera koji su nekada i sami učili od svojih volontera, a danas i sami daruju svoje vrijeme.

Foto: Facebook / Sveta Mati Slobode-župa Duha Svetoga

Koordinatorica online instrukcija Monika Kajić rekla je da su volonteri studenti i radnička mladež. „Predmeti koji se poučavaju na online instrukcijama su oni s kojima učenici imaju najviše poteškoća, a to su matematika, fizika, kemija, hrvatski, njemački i engleski jezik te računovodstvo.”

„Posebna je težina ovoga projekta jer je besplatan. Djeca prepoznaju da to radimo besplatno i da nam je doista stalo. Zaustavljaju nas na ulici, zahvaljuju nam, pokazuju ocjene koje su dobili”, ističe Kajić.

„Djeca osim znanja dolaze i po neku podršku. Razgovaramo i o nekim njihovim problemima. Imali smo predivnih iskustava. Volontiranje se ne može usporediti ni s čime”, svjedoči koordinatorica.

Kajić je naglasila kako instrukcije nisu samo za katolike, već za svu djecu. „Svima je omogućen pristup online instrukcijama.”

Prijaviti se možete putem Facebooka te Instagram profila.

Detalje pročitajte ovdje.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja