Budi dio naše mreže

Volonterska skupina Hrvatskog katoličkog sveučilišta poučavala starije osobe kako koristiti pametne telefone

Prvi susret Volonterske skupine Hrvatskog katoličkog sveučilišta u novoj akademskoj godini održan je u srijedu, a već u petak su se mladi volonteri uključili u projekt "72 sata bez kompromisa". Studentice sociologije, psihologije i komunikologije u Zakladi "Zajednički put" poučavale su starije osobe kako koristiti pametne telefone.

/ dt

“Zabavno je i poučno! Mi ih poučavamo, a oni nas obogaćuju svojom mudrošću”, s oduševljenjem su zapisale mlade volonterke Hrvatskog katoličkog sveučilišta na društvenim mrežama.

Foto: Facebook Volonteri HKS-a

Foto: Facebook Volonteri HKS-a

Inače, prvi susret Volonterske skupine Hrvatskog katoličkog sveučilišta u novoj akademskoj godini započeo je misnim slavljem u sveučilišnoj kapelici koje je predvodio sveučilišni kapelan i voditelj Volonterske skupine vlč. Odilon Singbo, javlja HKS na svojim mrežnim stranicama. Vlč. Odilon u homiliji se osvrnuo na čitanja dana naglasivši kako su u duhovnosti uvijek prisutna dva puta – put dobra i zla, put istine i laži, put svjetla i tame. Povezujući tekst poslanice Rimljanima s volonterskim iskustvom, okupljene je pozvao da se zapitaju služe li u slobodi i ljubavi ili je njihovo djelovanje motivirano sebičnošću i osobnim dobitkom. Osvrnuvši se na riječ Evanđelja o farizejima i zakonoznancima, potaknuo je prisutne da „ono što su u svome domu budu i u svijete te da ono što su u svijetu budu i u svome domu“.

volonteri HKS-a / Foto: unicath.hr

Drugi dio susreta održao se u dvorani „Bl. Alojzije kard. Stepinac“. Studentice i studenti, među kojima i veliki broj onih s prvih godina, upoznali su se s radom Volonterske skupine te u kratkom pregledu prošlogodišnjih aktivnosti dobili uvid u rad Skupine. Na susretu se promišljalo i o nadolazećim aktivnostima te mogućnostima volontiranja na Sveučilištu i izvan njega.

U završnom dijelu susreta predstavljen je projekt Centra za psihološku podršku i razvoj „Pričaj mi“ koji se bavi pružanjem psihosocijalne pomoći djeci, mladima i roditeljima kroz kreativne, edukativne i terapijske sadržaje s ciljem poboljšanja kvalitete njihovih života.

Podsjetimo, Volonterska skupina Hrvatskog katoličkog sveučilišta okuplja studentice i studente koji želi biti promjena u ovome svijetu. Žele drugima dati ono što su primili i učiniti svijet boljim mjestom poštujući vrijednost i dostojanstvo svake osobe.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja