Budi dio naše mreže

Mladi vjernici Zagrebačke nadbiskupije započeli su svoje hodočašće u Mariju Bistricu okupljanjem i dolaskom u Zlatar Bistricu, odakle su se pješice uputili prema Svetištu Majke Božje Bistričke. Na hodočašću sudjeluje više od tisuće mladih iz brojnih župa Zagrebačke nadbiskupije uz pratnju župnika i župnih vikara. Geslo ovogodišnjeg hodočašća mladih "Ljubav usprkos svemu" (AL 119) preuzeto je iz pobudnice pape Franje Amoris Laetitia, a mladi tijekom hodočašća promišljaju o liku sv. Josipa, budući da se nalazimo u Godini sv. Josipa, te o zajedništvu Svete Obitelji kao kršćanskom primjeru izgradnje obiteljskoga doma.

/ mp

Po dolasku u Svetište Majke Božje Bistričke mladi će sudjelovati na euharistijskom slavlju u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom, koje je predvodi vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, priopćila je Zagrebačka nadbiskupija.

Nakon euharistijskog slavlja mladi će se okupiti u 14.30 u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, gdje će uvodni program animirati Nadbiskupijski zbor mladih, a potom će katehezu održati don Mihovil Kurkut SDB, ravnatelj nakladničke kuće Salesiana.

U 17 sati pokorničko bogoslužje predvodi vlč. Marko Čolić, studentski kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištvu. Nakon pokorničkog bogoslužja bit će mogućnost za sakrament pomirenja, a u 17.30 sati započet će euharistijsko klanjanje koje predvodi vlč. Branimir Jagodić, župni vikar u Župi sv. Pavla apostola u Retkovcu.

Na kraju dana mladi će zajedno s hodočasnicima pristiglima iz Zagreba sudjelovati na Službi svjetla u 20 sati, koju predovodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja