Budi dio naše mreže

VIROVITICA Djeca grafitima šalju poruke nade i ljubavi

Župa svetoga Roka iz Virovitice na svojoj Facebook stranici podijelila je kreativnost mladih župljana koji su oslikali ogradu s porukama nade i ljubavi. Je li i ovdje riječ o karantena kreativnosti?

/ Branimir Gubić

U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu Ivana Balogović, vjernica iz župe sv. Roka i majka dvoje djece, istaknula je da jako voli djecu i da u slobodno vrijeme, na poticaj fra Grgura Blaževića, okuplja djecu od vrtićke dobi pa sve do srednjoškolaca. Kako kaže, od djece puno uči jer su male stvari koje oni rade zapravo velike. Balogović inače živi u mjestu Okrugljača, filijali župe sv. Roka, mjestašcu od dvjestotinjak stanovnika.

Župa sv. Roka u Virovitici / Foto: Facebook

Na sastancima, spontanim druženjima djeca izrađuju razne ukrase, rade predstave. Zadnje su bile prošle godine o Božiću i Uskrsu.

“Ideja za bojenje ograde došla je spontano jer taj prostor koristimo za druženja i okupljanja. Odlučili smo obojiti ogradu kako bi nam ondje bilo ljepše i ugodnije”, rekla je Balogović.

“Prije godinu dana imali smo predstavu o Uskrsu. Tada smo prodavali razne ukrase i zaradili smo nešto novca. Štedjeli smo i tako uspjeli obojiti ogradu. Djeca rade male stvari koje na kraju ispadnu velike”, svjedoči Balogović o pothvatu koji su djeca učinila proteklog vikenda. Kazala je kako se inače okupljaju jednom mjesečno, no u situaciji pandemije nisu se redovito okupljali.

Župa sv. Roka u Virovitici / Foto: Facebook

Okrugljača i Bušetina filijale su župe sv. Roka. “Nastojimo okupiti ljude i djecu iz ta dva mjesta. Nastojimo graditi zajedništvo”, poručila je volonterka župe sv. Roka u Virovitici.

Ključne riječi:
župa sv. roka u virovitici

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja