Budi dio naše mreže

VIDEO Fra Stjepan Brčina: Zašto naša molitva nije djelotvorna?

U sklopu Duhovno duhovitih večeri za mlade koje se održavaju četvrtkom u župi sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu započeo je ciklus predavanja o molitvi. O temi "Pravila molitve - 2. dio" govorio je voditelj susreta fra Stjepan Brčina.

/ bg

“Svatko može moliti. Sotona nas uvjerava da smo nesposobni moliti. Zato trebamo otkriti molitvu u sebi. Trebamo surađivati s Duhom Svetim. Nije dobro stvarati krive predodžbe u našim molitvama o Bogu”, samo su neki naglasci predavanja o molitvi fra Stjepana Brčine.

“Protagonist naše molitve je Duh Sveti, ne mi. Duh Sveti u nama moli i viče: ‘Abba, Oče’. Molitva ne ovisi o nama, mi je ne stvaramo. Trebamo se prepustiti molitvi”, poručio je mladima fra Stjepan Brčina.

“Ima puno onih koji mole, ali njihova molitva nije djelotvorna. Kroz njihovu molitvu se Bog nije proslavio. A kako će se Bog po nama proslaviti? U kojoj mjeri surađujemo s Duhom Svetim?”

Video u cijelosti pogledajte ovdje:

Podsjetimo, svaki četvrtak u 19 sati slavi se misa za mlade, u 20 sati započinje susret, a nakon njega slijedi druženje i zabava u prostorima samostana. Susrete vodi fra Stjepan Brčina, a animiraju ih članovi evangelizacijske zajednice Maksimilijan Kolbe.

Prati Instagram profil Duhovno duhovitih večeri, a susrete pregledaj na YouTube kanalu budiFRAjer.

Ključne riječi:
budi FRAjer fra Stjepan Brčina

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja