Budi dio naše mreže

U sklopu Duhovno duhovitih večeri za mlade koje se održavaju četvrtkom u župi sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu započeo je ciklus predavanja o molitvi. O temi "Pravila molitve - 1. dio" govorio je voditelj susreta fra Stjepan Brčina.

/ mp

Kako bi uveo mlade u temu, fra Stjepan spomenuo je pitanje “bijelih laži”. Naime, mladi kad započnu svoju vezu koriste se zapravo nevinim lažima kako bi se prikazali u boljem svjetlu. Tako će djevojke reći da im ne smeta kad dečko gleda utakmicu, a dečko će svojoj djevojci reći kako voli ići na ručak njezinim roditeljima. Prema riječima fra Stjepana, to su “bijele” laži koje nisu zlobne već služe da održimo što bolji odnos i dijalog u vezi.

“Kada moltiva započinje? Onda kad shvatim da vodim jedan dijalog između mene i Boga. Koje je prvo pravilo ispravne molitve, a koje trebamo naučiti? Upravo da iz naših molitava izbacimo ove ‘bijele’ laži kojima se dodvoravamo Bogu. Zašto to govorim?

Bogu se ne morate dodvoravati

Jeste li ikad primjerice čuli: ‘O, Gospodine, stavljam se pred Tebe, želim Te služiti cijelim srcem. Volim Te cijelim bićem. Želim da moje srce pripada samo Tebi.’? Sad ćemo ove rečenice analizirati. Što smo mi rekli u toj molitvi? Može li ijedna osoba uistinu cijelim srcem ljubiti Boga? Ili Mu kažemo malu lažu. To zasad mogu samo sveci. Stoga vam želim reći prvo pravilo molitve: Bogu se ne morate dodvoravati. On vas voli ovakve kakvi jeste. Trebamo jako paziti kakve rečenice u molitvi izgovaramo. Bogu ne morate govoriti da mu pripadate cijelim srcem, ako kad pogledate unatrag zapravo Boga volite samo sa 60 posto srca”, poručio je fra Stjepan Brčina.

Video u cijelosti pogledajte ovdje:

Podsjetimo, svaki četvrtak u 19 sati slavi se misa za mlade, u 20 sati započinje susret, a nakon njega slijedi druženje i zabava u prostorima samostana. Susrete vodi fra Stjepan Brčina, a animiraju ih članovi evangelizacijske zajednice Maksimilijan Kolbe.

Prati Instagram profil Duhovno duhovitih večeri, a susrete pregledaj na YouTube kanalu budiFRAjer.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja