Budi dio naše mreže

Prevelika i preduga pauza od dvije pandemijske godine štošta je utihnula u pastoralu, tako da svaki novi/stari događaj koji se u 2023. vraća svojim utabanim stazama - koje povijest Crkve u Hrvata jako dobro pamti - mora odjeknuti i razvući veliki osmijeh na licima, i još veću radost u srcima, ponaosob kod povjerenika za pastoral mladih. Upravo to zahvaljujući entuzijazmu don Ante Vrcića, i brojnim pastoralnim događajima i poticajima s kojima je započeo od jeseni, ovih dana doživljava svoj vrhunac u Šibenskoj biskupiji.

/ anh

„Susret mladih Šibenske biskupije jest kruna svih naših napora i svega našeg truda oko mladih kroz pastoralnu godinu i zaista mislim da će nas dragi Bog podariti lijepim vremenom tako da možemo zajedno, i za jedno, slaviti Boga kroz ovaj cjelodnevni biskupijski susret koji će se dogoditi na prostoru Katoličke osnovne škole u Šibeniku.”

Susret mladih Šibenske biskupije

Poručuje to putem Hrvatske katoličke mreže don Ante Vrcić, šibenski povjerenik za pastoral mladih, najavljujući biskupijski Susret mladih kojeg organiziraju u subotu, 29. travnja, od 9 sati ujutro, pa dok ozračje ne splasne, a poznavajući najmlađe – kada se jednom zaljube u Gospodina – moguću je da se pjesma, radost, molitva, klanjanje i slavljenje protegne i u noćne sate.

Geslo susreta je ‘Dobro nam je ovdje biti’, nadahnuto citatom iz Matejeva evanđelja, deveto poglavlje, peti redak. Prijave su do 24. travnja, podsjeća don Ante koji je službu biskupijskog povjerenika za mlade od šibenskoga biskupa Tomislava Rogića primio na jesen.

Ukratko, i najvažnije, prijaviti se može na više načina, najbrži put je online na linku https://forms.gle/ZUsGyfo9k7NKyS7S8 , također moguće je skenirati QR kod kojeg možete pronaći i na plakatu u ovoj objavi i vodi na stranicu za objavu ili posredstvom broja mobilnog telefona 091 57 89 372 na koji će vam se javiti netko u Uredu za mlade Šibenske biskupije.

I u kratko, barem što se tiče ove objave na portalu HKM-a, glavni naglasci šibenskoga Susreta mladih zadnje travanjske subote su: okupljanje u školskoj dvorani, gosti mladi Splićani iz Hrvatskoga nadzemlja – a to je svakako dobar motivator za prijavu jer bit će dakle sigurno i smijeha – tu je i jedno ‘iznenađenje’, zatim ‘potraga za biskupom’, spomenuta u naslovu ‘duhovna pijaca’, jedno svjedočanstvo, puno dobre glazbe, te prilika za sakrament ispovijedi, dakako ručak i završna sveta misa koju će predvoditi mons. Tomislav Rogić, domaći ordinarij, koji zna dobro što trebaju mladi jer prije biskupske službe – za manje upućene – dugi niz godina bio je povjerenik za pastoral mladih Gospićko-senjske biskupije.

Susret mladih Šibenske biskupije 2023.

O svemu tome nam je još nešto u izjavi za Hrvatsku katoličku mrežu rekao don Ante Vrcić:

„U 725. godini osnutka Šibenske biskupije, u Godini zahvale, Ured za pastoral mladih radosno poziva mlade iz čitave biskupije da se pridruže ovom velikom događaju za našu biskupiju.”

Don Ante dalje kaže aludirajući na Geslo susreta: „Zaista nam je Bog dao ovaj prelijepi dio zemlje, ovu biskupiju, u kojoj nam je zaista dobro biti, tako da sa sv. Petrom, namjesnikom Kristovim, i Kristom, glavom Crkve, uistinu kličemo: ‘Dobro nam je ovdje biti’!”

„I dobro će nam biti na Susretu upravo zbog bogatog programa koji nudimo, a to je Hrvatsko nadzemlje, jedna animatorska igra u kojoj će se učiti i nešto iz povijesti naše šibenske Crkve, ali na jako zanimljiv interaktivan način, te zajednički ručak i svjedočanstvo koje isto tako pripremamo.”

Šibenski povjerenik za mlade je HKM-u otkrio i što spada u ‘iznenađenje’, ali jer je stvarno velika stvara i mi ćemo vas držati do samog kraja u neizvjesnosti, a oni koji će doći moraju računati i na duhovni koncert..

„Osim toga imamo takozvanu ‘duhovnu pijacu’ koja će okupiti redovničke zajednice i bogoslove, sve ono što mlade može privući da otkriju svoj životni put i Božju volju u njihovom životu i na jedan način možemo govoriti da je to prilika i za bolje upoznavanje Šibenske biskupije i to sve na jednome mjestu.”

S obzirom da će se sve to događati na prostoru njihove Katoličke osnovne škole, gdje drugdje nego gdje mladi imaju priliku školovati se i rasti uz Boga na jedan osobit način, don Ante poručuje da to mjesto, stoga, jednako tako govori samo za sebe.

Velika je ovo stvar i događa se u Jubilejskoj godini biskupije tako da je dio šireg programa u Šibenskoj biskupiji, poručuje naš sugovornik i poziva sve još jednom da dođu na susret 29. travnja i zajednički podijele radost događaja koji je svojevrsni vrhunac, kruna, brojnih drugih dobrih stvari i poticaja koje su isto tako pokrenuli u biskupiji, u gradu Šibeniku, a ovdje podsjećamo na Katoličku akademiju, mise mladih, klanjanja za mlade, vjeronauk i duhovne obnove.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja