Budi dio naše mreže

Susret katoličke mladeži iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske održan je u župi Sv. Josipa u Tesliću, od 6. do 8. siječnja u kongresnoj dvorani hotela "Kardial" u Zdravstvenom turističkom centru Banja Vrućica, javlja Nedjelja.ba.

/ mp

Organizator susreta bila je Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetom (KKODS) Bosne i Hercegovine i Hrvatske pod vodstvom duhovnog asistenta don Davora Klečine, župnika iz Drvara.

Na susretu je sudjelovalo oko 400 mladih od 15 do 30 godina kojima se pridružio i određeni broj nešto starijih osoba te roditelja s malom djecom. Sudionici su slušali teološke kateheze, poučne za svakodnevni život i za duhovni rast. Pristupali su sakramentu pomirenja te sudjelovali na euharistijskim slavljima, a sve je bilo popraćeno pjevanjem duhovnih pjesama.

Trodnevni susret završen je 8. siječnja u popodnevnim satima svečanom misom u obližnjoj župnoj crkvi i Gospinom svetištu Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini.

Sudionici su se posebno obradovali susretu s biskupom banjolučkim mons. Franjom Komaricom i pomoćnim biskupom banjolučkim mons. Markom Semrenom, OFM, koji su ih pohodili u večernjim satima na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja

„Ovakav susret u organizaciji KKODS-a prvi put se zbio na području župe Sv. Josipa u Tesliću pa je u tom smislu za ovu župu to i povijesni susret“, kazao je teslićki župnik vlč. Pavo Šekerija napominjući da je bio sve vrijeme na raspolaganju za ispovijed.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja