Budi dio naše mreže

Studenti iz Hercegovine razveselili fra Ivana Dominika Iličića

Studentski kapelan i medijski djelatnik Riječke nadbiskupije fra Ivan Dominik Iličić proteklih deset dana pohodi stanare novog studentskog doma u Rijeci uz blagoslov prisutnih i prostora u kojim obitavaju.

/ fe

Podsjetimo, u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu fra Ivan Dominik je naglasio da ga susret s ljudima ispunja radošću jer donosi Božji blagoslov studentima i njihovim sobama.

Kako je proteklih dana blagoslova sve više i više, tako se množe i zanimljivi trenuci koje provodi sa studentima kampusa Trsat. Fra Ivan je sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama podijelio oduševljenje gostoprimstvom kako su ga dočekali studenti porijeklom iz Hercegovine.

Istaknuvši kako mu se čini da ih i nema previše u gradu, naglasio je da ga nakon poziva da im blagoslovi sobu uvijek dočekaju sa spremnim raspelom, Biblijom i u jednom slučaju raspelom koje je  ručni rad od drveta.

 

U blagoslov ne ide bez čokoladica koje dijeli studentima, dok oni njega najčešće ponude kavom. Kako su Hercegovci između mnogih stvari poznati i po kvalitetnoj domaćoj hrani, fra Ivan je napisao da je neizostavan dio zajedništva po završetku blagoslova “meza”: domaće kobasice i naresci popraćeni nečim slatkim.

 

Dodajmo da se za blagoslov studentskih soba kampusa Trsat stignete prijaviti do 2. veljače.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja