Budi dio naše mreže

Uoči proslave blagdana sv. Ignacije Lojolskog, dođite na druženje u dvorište bazilike Presvetoga Srca Isusova u Zagrebu i otkrijte zašto se ignacijevska duhovnost smatra laičkom duhovnošću koja savršeno odgovara laicima u današnjem užurbanom svijetu.

/ hk

Zagrebački Studentski katolički centar Palma poziva na misno slavlje i prigodno druženje uoči blagdana sv. Ignacija, u četvrtak 30. srpnja, s početkom u 19 sati. Misno slavlje predslavit će p. Tvrtko Barun u velikoj dvorani, Palmotićeva 31. Poslije misnog slavlja, p. Barun će u dvorištu ugostiti provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Dalibora Renića i voditeljicu SKAC-ova projekta Ignacijevske duhovne obnove za mlade Mariju Selak.

Saznajte zašto ignacijevska duhovnost savršeno odgovara laicima!

Kroz neformalni razgovor ovo troje Ignacijevih prijatelja u Gospodinu pobliže će upoznati zainteresirane s likom i djelom sv. Ignacija, a otkrit će i kako ga oni slijede u svome svakodnevnom životu. Publika će se moći uključiti postavljajući pitanja.

Foto: SKAC Palma

Domaćin i gosti nastojat će predstaviti ignacijevsku duhovnost te pojasniti zašto je ona aktualna za današnjega čovjeka u nošenju s izazovima ovoga vremena. Promišljat će i o tome zašto se ignacijevska duhovnost smatra laičkom duhovnošću te zašto savršeno odgovara laicima u današnjem užurbanom svijetu. Otkrit će i što pripremaju Družba i SKAC za sve koji žele služiti i ljubiti Boga u svemu.

Sve na veću slavu Božju!

Na druženju će se predstaviti i novi projekt “Centar za duhovnost– ignacije.hr” koji potiče na osnaživanje duhovnog života kroz kvalitetnu teološku i integralnu duhovnu tradiciju sv. Ignacija.  Centar pokazuje put prema Bogu kroz Duhovne vježbe i razlučivanje, a isusovci, zajedno sa suradnicima, to čine zahvaljujući vlastitom iskustvu i proučavanju ignacijevske tradicije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja