Budi dio naše mreže

U dva autobusa iz Krčke biskupije stigla je, po riječima s. Dijane, najbolja moguća ekipa – mladi iz Stare Baške, Punta, grada Krka, Malinske i Omišlja te iz Cresa i Lošinja. S njima je došla i sugovornica HKR-a s. Dijana Mlinarić, karmelićanka Božanskog Srca Isusovog.

/ hjb

S obzirom da je svojevremeno bila i tajnica Ureda za mlade HBK, ekipu HKR-a je zanimalo kako danas gleda na događaj u Bjelovaru?

“Mladima su ovakvi susreti uvijek i potreba i poticaj da u ovom svijetu, koji nešto drugo pretpostavlja za pravu istinu i radost, mogu doživjeti ovakve susrete u Bogu. Ovakvi susreti su istinski živa Crkva i izraz prave radosti, istinskog zajedništva i jednoga Duha. To je nešto što ostaje svakome u srcu kao veliko svjedočanstvo. Bez obzira što pada kiša, ništa nam ne može zaista pokvariti ovaj dan! Vjerujem da će za svakoga od ovih mladih ovo biti nešto posebno i da dragi Bog za svakoga sprema nešto posebno.

“Bez obzira na generacije koje se mijenjaju, na ovim Susretima vidim uvijek isti učinak, da Gospodin na sve sudionike obilno izlijeva svoju milost”, poručuje s. Dijana.

Na pitanje koliko su se ovi Susreti promijenili od 2004. do danas, odnosno koliko Crkva mora još intenzivnije pratiti ritam mladih da ih zadrži na pravom putu, s. Dijana je naglasila: “Vidim i vjerujem da se svatko tko u datom trenutku ima neku ulogu, trudi iz svega srca. Ali, prije svega, Božja milost sve čini savršenim u možda i nesavršenim uvjetima”, zaključila je s. Dijana.

Izidorin povratak u Bjelovar

Iz Krčke biskupije sa s. Dijanom došla je i Izidora koju je život iz rodnog Bjelovara odveo na otok Krk. Kako je rekla, sada dolazi iz Kornića, a djeluje u župi u Puntu: “I zajedno s tom ekipom, ponovno sam došla doma. Moram reći da sam i sretna i ponosna i zaista sam jedva dočekala čuti da će Bjelovar biti domaćin Susreta hrvatske katoličke mladeži. Baš mi je drago što sam ovdje!”

Na pitanje što očekuje da će ovaj događaj dati gradu i mladima, Izidora je naglasila da vjeruje da je to za grad, ali i za sve mlade, jako bitno, pogotovo u današnje moderno vrijeme, kad je u našim životima zapravo sve manje Boga. “Mislim da je jedan ovakav susret, pa čak i pod kišom – za koju mislim da će nas još više ujediniti i još više ispuniti naša srca – jako bitan za sve nas, osobito za ove mlade koji su tu s nama i neka nam bude blagoslovljeno!”, zaključila je Izidora.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja