Budi dio naše mreže

Prijavite se na hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

Kao i 288. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu, tradicionalno će se hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke ove godine održati u subotu 7. i nedjelju 8. rujna pod geslom „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5).

/ mp/IKA

Usredotočivši se na lik blaženoga Ivana Merza koji je konkretan primjer življenja spomenutog gesla, mladi će hodočašćem započeti završnu godinu pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži sljedeće godine u Zagrebu.

Zbog radova na pruzi ovogodišnje hodočašće ide novim rutama: iz Kašine i Gornje Stubice. Za mlade koji će u subotu 7. rujna krenuti u Mariju Bistricu bit će, s polaskom u 7 sati, organiziran prijevoz izvanrednim ZET-ovim autobusima do Kašine s triju polaznih postaja: istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma (iza INA-ine zgrade), ZET-ovog terminala kod Glavnog kolodvora i okretišta Dubec.

Za mlade karlovačkog i zagorskog područja na organizaciju prijevoza autobusima do mjesta odakle će se pješačiti potiču se župnici. Mladi koji će vlastitim prijevozom doći iz različitih dijelova Nadbiskupije okupit će se u 8 sati u Kašini ili Gornjoj Stubici te zajedno krenuti prema Mariji Bistrici.

Budući da se na hodočašću očekuje velik broj mladih kojima se treba osigurati smještaj (spava se u školi, domu kulture i šatoru), potrebno je da župa prijavi točan broj mladih hodočasnika najkasnije do ponedjeljka 2. rujna. Za prijavu je potrebno ispuniti tablicu za prijavu koja se preuzima na mrežnoj stranici www.pastoralmladih.hr te ju ispunjenu poslati elektroničkom poštom na adresu: mladi@zg-nadbiskupija.hr. Zbog što bolje organizacije, u utorak 3. rujna u 20 sati u prostorijama Ureda za pastoral mladih (Branjugova 1) održat će se i pripremni sastanak s voditeljima mladih iz župa Zagrebačke nadbiskupije.

U subotu 7. rujna po dolasku u Mariju Bistricu, slavit će se misa u bazilici Majke Božje Bistričke. U 15.30 sati počet će programa u šatoru. U 18.30 sati bit će doček hodočasnika grada Zagreba. U 20 sati bit će služba svjetla. U 22.30 sata bit će početak cjelonoćnog klanjanja pred Presvetim.

Mladi će u nedjelju 8. rujna zajedno sa sudionicima zavjetnog hodočašća grada Zagreba u 9 sati sudjelovati u pobožnosti križnoga puta i u 11.30 sati na misnom slavlju, najavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Ključne riječi:
Marija Bistrica

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja