Budi dio naše mreže

Centar Ignacije poziva vas na ignacijevski program leadershipa koji se održava od 24. siječnja do 2. svibnja 2023. godine. Program će se održati u online obliku na platformi Zoom, a bit će podijeljen u 8 susreta s razmacima od 2 tjedna.

/ im

Živimo u vremenu, svijetu i Crkvi konstantnih izazova: politička previranja, pandemija, migracije, skandali… dio su naše svakodnevice. Malo je onih koji na te izazove kvalitetno odgovaraju. Još manje je onih koji mogu biti primjer i predvodnici potrebnih promjena za dobro cijelog društva.

Tko sve može biti vođa?

Mnogi na spomen te riječi pomišljaju na nacionalne lidere, lidere nekih velikih poduzeća, duhovne vođe, vojskovođe… No činjenica je da smo svi mi pozvani na vodstvo. Svatko tko želi upravljati sobom, svojim životom, svojim društvom, zajednicom, svojom obitelji… može biti vođa ako dobro iskoristi svoje sposobnosti i izgradi čvrst karakter.

Lider je ona osoba koja inspirira i motivira druge da se aktiviraju, onaj koji utječe na nove, bolje promjene u svojoj okolini, bez obzira koliko ona široka i utjecajna bila.

Cilj ovog leadership ignacijevskog programa koji je dio Akademije za kršćansko vodstvo je osnaživanje i formacija mladih vođa kako bi bili spremni za izazove reformi i obnove svijeta i Crkve. Glavne karakteristike ignacijevskog i isusovačkog vođe jesu dijalog, razlučivanje i proročko kreativno djelovanje. Kroz razne radionice, predavanja i vježbe sudionici će steći i produbiti stavove i vještine potrebne za takvo vođenje i služenje. Tečaj se temelji na suvremenim znanjima iz vodstva i upravljanja (leadership i management) u kombinaciji s isusovačkom tradicijom organizacijskog i duhovnog vodstva dugom 500 godina.

Neke od tema koje će biti obrađene u programu: vodstvo i ranjivost, donošenje odluka, kvalitetna komunikacija i rješavanje konflikata, služenje kroz dijalog, strategiranje,  organizacija vremena i zadataka. Voditelji/ce tečaja ignacijevskog leadershipa su stručni i poučni ljudi s višegodišnjim iskustvom rada u ljudskim resursima, menadžmentu, odnosima s javnošću, psihoterapiji, pravnim poslovima koji su svoje svakodnevne poslove protkali vrsnom duhovnošću kojom će i ovaj leadership program biti obilježen. A to su: p. Tvrtko Barun, gđa Ivana Šarić Nađ, s. Nina Benedikta Krapić i gđa Mladenka Majerić.

Stoga, ako želite razviti ili podignuti na veću razinu svoje komunikacijske vještine, ohrabriti se, osvijestiti, postići samokontrolu, osnažiti svoj karakter i steći kvalitete istinskog ignacijevskog vođe, jedino što vam preostaje je prijaviti se na tečaj putem sljedećeg upitnika: https://forms.gle/ADdnsTTZRmQzNFfc6.

Sve informacije o troškovima programa, metodama rada i predavačima možete pronaći na: www.ignacije.hr/programi-manreza/biti-voda-u-skoli-sv-ignacija. A za sve dodatne upite dostupni smo na našoj e-mail adresi: manreza@ignacije.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja