Budi dio naše mreže

Predstavlja li zajednički život prije braka problem mladim katolicima?

Što donosi zajednički život prije braka jednom katoliku, jednoj djevojci i mladiću? Upadaju li mladi katolici u svjetovne zamke i trendove te koliki to problem predstavlja? Pogledajte što o tim temama kaže Josip Matezović, voditelj programa "Prava ljubav čeka".

/ at

“Statistika kaže da se u Hrvatskoj svaki treći bračni par razvodi. Što vam to govori? Ako imamo sve veći trend zajedničkog života prije braka, a svaki treći brak propada kakve rezultate je to donijelo? Izgleda da jest i to poražavajuće”, navodi Matezović među ostalim u novoj video katehezi programa “Prava ljubav čeka”.

Trend isprobavanja ‘braka prije braka’ sve je popularniji i među vjernicima.”

U katehezi “Zajednički život prije braka” Matezović govori o temama i problemima s kojima se danas susreću mnogi mladi. “Jesu li kršćani upali u trend modernoga čovjeka po pitanju zajedničkog života prije braka? Svjedoci smo kako se sve veći broj mladih koji za sebe kažu da su vjernici odlučuju na ovaj korak na zajednički život bez sklopljenog sakramenta ženidbe. Ovaj trend modernog isprobavanja i življenja ‘braka prije braka’ postaje sve popularniji te mnogi kršćani u njemu ne vide nikakav problem. Korak više u tome jest i stav kršćanskih roditelja koji u ovakvom načinu života ne vide problem te s odobravanjem i potporom gledaju na odluku svoje djece. Treba li kršćanski roditelj odobravati, poticati i prihvatiti ovakav način života svoje djece? Nasuprot tome, treba li se jedan mladi par koji živi kršćanski odlučiti na ovakav korak?”, pita se Matezović te u videu navodi:

Je li smisao prave ljubavi isprobavanje? Jesi li ti za isprobavanje?”

Program “Prava ljubav čeka” pojašnjava zašto živjeti predbračnu čistoću. Predavač i voditelj programa je Josip Matezović (30), vjeroučitelj iz Vinkovaca koji radi u osnovnoj školi u Vukovaru. Program postoji tri godine i plod je Josipovog rada s mladima, a o ljepoti predbračne čistoće i teologiji tijela o kojoj Matezović podučava možete saznati više i na youtube kanalu “Prava ljubav čeka” na kojem su video kateheze te različita video svjedočanstva mladih o tome kako je živjeti predbračnu čistoću u današnjem svijetu.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja