Budi dio naše mreže

Poziv volonterima SHKM-a da pomognu potrebitima

Svjesni stvarnosti i životnih okolnosti pandemije koronavirusa u cijelome svijetu, Europi i Domovini, Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije pozvao je sve punoljetne volontere Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u Zagrebu na susretljivost i pomoć svima onima kojima je potrebna pomoć zbog starosti, bolesti i inih razloga. Poziv prenosimo u cijelosti.

/ bg

“Dragi mladi,

vrijeme u kojem se nalazimo stavlja pred nas nove izazove i postavlja pitanja našoj kršćanskoj vjerodostojnosti. Razumljivo je da nepoznate situacije mogu uzrokovati tjeskobu, ali uzmimo ovo vrijeme kao poziv na preispitivanje vlastitog života i kao poticaj da se otvorimo nečem novom i učimo sve gledati Božjim očima.

Ovo vrijeme nam pruža prigodu da kao kršćani otkrivamo nove načine življenja ljubavi prema svojim bližnjima. Stoga pozivamo sve punoljetne volontere SHKM-a da se jave svojim župnicima telefonski ili putem e-maila te ponude svoje snage i sposobnosti da preko župnih Caritasa budu na pomoć župljanima kojima se zbog bolesti ili starosti preporučuje da izbjegavaju izlaske iz svojih domova.

Usmjerimo sada svoj polet kojim smo krenuli u pripremu SHKM-a onamo gdje je naša pomoć najpotrebnija. Molimo sve koji će se uključiti u bilo kakve akcije pomoći da se strogo pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi zaštitili sebe, svoje obitelji, ali i one kojima će se staviti na raspolaganje.

Pozivamo vas i da molitvom pratite sve koji su na bilo koji način izloženi ovoj epidemiji.”

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja