Budi dio naše mreže

Pogledajte kako je izgledalo na prvom Antunovskom hodu za mlade

Prvi „Antunovski hod za mlade" održan je u petak. Naime, mnogobrojni mladi hodočasnici hodali su od svetišta sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu sve do svetišta sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. Na Trgu bana Josipa Jelačića održan je igrokaz putem kojeg su mladi vjernici komunicirali prisutnima snagu svoje vjere.

/ mp/IKA

Program hodočašća započeo je u 18 sati na Svetom Duhu gdje su mladi imali mogućnost čašćenja relikvija sv. Antuna Padovanskog nakon čega je uslijedila večernja misa u 19 sati.

„Sveti Antun zaštitnik je mamine rodne župe i obiteljski sam naslijedila ljubav prema njemu i zapravo je svaka molitva najviše upućena njemu. Ovo je i prva vrsta noćnog hoda na kojem sam bila i za kojeg znam te me jako zanima”, rekla nam je jedna mlada sudionica.

Nakon mise započeo je „Antunovski hod za mlade”. Mnogobrojni mladi zaputili su se prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje je održana ulična evangelizacija u obliku animacijskih pjesama i igrokaza kojim su mladi prikazali svoju vjeru i Isusovo preuzimanje čovjekovih grijeha. 

Pratile su ih u stopu Marijeta Martić i Emina Dabo Hunjak, katoličke influncerice.

Zatim je uslijedio hod do samostana hercegovačkih franjevaca u Dubravi gdje se molila molitva Večernje sv. Antuna te su hodočasnici nastavili prema svome cilju, odnosno svetištu sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Organizatori Hoda mladih sv. Antunu i zaslužni za realizaciju ove ideje su fra Stjepan Brčina uz podršku župnika dva najpoznatija svetišta sv. Antuna u Zagrebu, a to su fra Roko Bedalov, župnik sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu i vlč. Antun Sente, župnik sv. Antuna u Sesvetskim Selima.

Ključne riječi:
prvi hod svetog antuna

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja