Budi dio naše mreže

Fra Stjepan Brčina najavio prvi Antunovski hod: Dobrodošli su svi koji žele, moliti, evangelizirati, svjedočiti i družiti se

"Budi mlad, budi jak, budi radostan. Hodaj s nama jer sveti Ante je cool", stoji u pozivu na prvi "Hod svetog Antuna" koji će se održati ovoga petka u organizaciji župa sv. Antuna sa Svetog Duha i iz Sesvetskih Sela te Centra za zvanja OFMConv. Na prvom Antunovskom hodu mladi će prijeći put od svetišta sv. Antuna na zagrebačkom Svetom Duhu do svetišta sv. Antuna u Sesvetskim Selima.

/ mp

Prema riječima fra Stjepana Brčine za portal Narod, hod je namijenjen svim mladima – štovateljima sv. Antuna, svima koji se osjećaju mladi, kao i svima koji žele podržati mlade na njihovu putu rasta u vjeri.

“Dobrodošli su svi koji žele, moliti, evangelizirati, svjedočiti, družiti se, učiniti zavjet za sebe ili nekoga drugoga. Hod će trajati pet do šest sati. Samim time mladi će imati vremena upoznati se bolje i iskusiti žrtvu noćnog hodanja. Sam program započet će u 18 sati na zagrebačkom Svetom Duhu, gdje će mladi imati mogućnost čašćenja relikvija sv. Antuna Padovanskog, a nakon toga će uslijediti večernja misa s početkom u 19 sati”, istaknuo je fra Stjepan.

Misu će glazbeno animirati ansambl Kolbe. Po završetku svete mise, negdje oko 20 sati, započet će „Antunovski hod mladih“.

Hod će se sastojati od nekoliko etapa i zaustavnih točaka. Prva od njih bit će Trg bana Josipa Jelačića. Nakon toga uslijedit će hod do Dubrave, odnosno do samostana hercegovačkih franjevaca, gdje će se izmoliti molitva Večernje sv. Antuna te će se ponovno pružiti prilika za kratak odmor i okrjepu.

Konačan cilj je svetište sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. Tamo će se održati noćno euharistijsko klanjanje, a nakon klanjanja zahvalno slavljenje uz duhovni sastav Amorose i Petra Buljana.

Na kraju svega organizirat će se prijevoz do okretišta Dubrava, odakle će se mladi uputiti prema svojim kućama.

PROGRAM:
◉ 18:00 – Župa i svetište sv. Antuna Padovanskoga (Sveti Duh)
– Okupljanje i čašćenje relikvija sv. Antuna
◉ 19:00 – Sveta misa (glazbeno animira ansambl Kolbe)
◉ 20:00 – Polazak hodočasnika
◉ Trg bana Josipa Jelačića
– Evangelizacija
◉ Dubrava – Samostan i crkva hercegovačkih franjevaca
– Molitva Večernje sv. Antunu. kratki odmor i okrjepa
◉ Župa i svetište sv. Antuna Padovanskoga (Sesvetska sela)
– Euharistijsko klanjanje
– Zahvalno slavljenje (grupa Amorose i Petar Buljan)
– Povratak autobusima do okretišta Dubrava

Ključne riječi:
prvi hod svetog antuna

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja