Budi dio naše mreže

Papa Franjo poslao je u utorak 28. lipnja videoporuku sudionicima prvog Svjetskog turističkog susreta mladih u talijanskom Sorrentu, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

/ im

Obraćajući se mladima, Sveti Otac je primijetio da su mnogi od njih studenti te da su turistička sezona i ljetni praznici u isto vrijeme.

Rekao je da zna da neki mladi iskoriste slobodno vrijeme za volontiranje, neki za posao da bi pomogli vlastitoj obitelji ili sebe uzdržavali tijekom studija, a neki izdvajaju dane tišine i molitve da bi bili s Bogom i primili svjetlo na svome putu. “U svakom slučaju, ohrabrujem vas na dobro i odgovorno korištenje vremena koje imate na raspolaganju. Tako se raste i priprema za preuzimanje najizazovnijih zadaća.”

U svakom slučaju, ohrabrujem vas na dobro i odgovorno korištenje vremena koje imate na raspolaganju.

Papa je zaključio svoju poruku željom da mladi budu prenositelji poruke nade i preporoda za budućnost.

Vatican News prenosi da se u Sorrentu okupilo više od 130 mladih, u dobi između 12 i 18 godina, iz 60 zemalja svijeta, na prvom susretu te vrste, u organizaciji agencije Ujedinjenih naroda – Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Susret se održava u suradnji s talijanskim Ministarstvom turizma i Nacionalnom turističkom agencijom (ENIT). Mladi će razgovarati s čelnicima turističkog sektora, između ostalih s političarima i ključnim osobama iz svijeta sporta, gastronomije, zabave i inovacija.

“To će pomoći u izgradnji trajnoga nasljeđa pružajući mladima vještine i znanja koji su im potrebni kako bi preoblikovali turizam ne samo u svojim zajednicama, nego posvuda”, istaknuo je glavni tajnik Svjetske turističke organizacije Zurab Pololikashvili.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja