Budi dio naše mreže

Otkriveni brojni talenti volontera "72 sata bez kompromisa"

Mladi volonteri su u subotu, drugog dana projekta "72 sata bez kompromisa" u još većem broju nego u petak darovali vlastito vrijeme i talente. “Mali zeleni” su se već od ranog jutra zaputili na svoje akcije gdje su neki dočekali i večer. Iako iscrpljeni, otišli su svojim kućama bogatiji za još jedno iskustvo, par prijateljstava i najvažnije - ispunjeni osjećajem zadovoljstva koje daje jedino služenje drugome.

/ mp

Ličenje zidova, čišćenje okućnica, uređivanje škola, okopavanje vrtova i drugi zadaci nisu ostali nepoznanica za hrabre djevojke i mladiće koji sudjeluju u trodnevnom volontiranju. Jedna od najveselijih ekipa bila je u akciji “Obojimo školu u vedre boje” u školi Ante Kovačića u Zagrebu. Mladi su uz stihove Doris Dragović preuređivali prostorije škole.

Akcija uređivanja škole

Jedna od volonterki Marina Bilić u pratnji svoga muža i njegovog brata sudjelovala je drugi put u akciji “72 sata bez kompromisa”.

Mislim da bi se svi trebali prijaviti na volontiranje i žao mi je da se preko godine češće ne aktiviram u zajednici. Možeš napraviti nešto korisno i pomoći svojoj zajednici”, rekla je Marina, inače profesorica kemije i razrednica u jednoj zagrebačkoj srednjoj školi. Njezin šogor je došao na volontiranje nakon rada u noćnoj smjeni, što je jedan od mnogobrojnih pokazatelja požrtvovnosti mladih.

Još jedna vrlo zanimljiva akcija bila je u Centru za mlade Zagreb, gdje su volonteri sastavljali invalidsku rampu od LEGO kockica. Vrijedno su spajali kockice kako bi omogućili osobama s fizičkim teškoćama da lakše premoste prepreke u Udruzi. Samim time osvijestili su i s kojim sve poteškoćama se nose osobe s invaliditetom u društvu.

Akcija uređivanja okoliša

Akcija čišćenja

Dok su tako jedni obavljali teški fizički rad, drugi su šetali sa štićenicima zaklade “Čujem, vjerujem, vidim” po Botaničkom vrtu. Neki su otkopali talente koje su potisnuli, dok su drugi neke talente tek otkrili. Volonteri kreativne kaliografske radionice su tako kao završnu misao istaknuli kako “nisu znali da su umjetnici zapravo – svi”.

Kaligrafska radionica

Umjetnici, kreativci, pomagači, radnici, zabavljači i još mnogo više od toga su beskompromisni volonteri.

Misom u 11 sati bit će zaključena akcija “72 sata bez kompromisa” u Zagrebu u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u 11 sati.

U projektu “72 sata bez kompromisa” mladi su od 15. do 18. listopada stavili sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

Ključne riječi:
72 sata bez kompromisa

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja