Budi dio naše mreže

Oratorij Dominik Savio Jarun organizira besplatne instrukcije za osnovnu i srednju školu. Besplatne instrukcije održavaju se svakog tjedna od ponedjeljka do četvrtka u prostorijama crkve Svete Mati Slobode. Počinju nakon večernje mise u 19.40h, a traju do 21h.

/ Ivana Markić

Instrukcije su dostupne iz svih predmeta i nije potrebna prijava ili najava dolaska. Dovoljno je samo doći, a studenti s FER-a, PMF-a i ostalih fakulteta pobrinut će se za prenošenje znanja i razumijevanje predmeta s kojima pojedinac ima poteškoća.

Evo što su napisali na svojim društvenim mrežama:

“U jesenskim danima i salezijanski oratorij proživljava svoju metamorfozu – od igrališta do učionice. Da na vrijeme budemo spremni za nove izazove, instrukcije za učenike osnovnih i srednjih škola pobrinut će se da školska godina teče glatko. Volontiranjem kod don Bosca tvoje će znanje biti poklon paket za sve roditelje koji se već sada hvataju za glavu, možeš upoznati nove ljude, a ni don Bosco ti to neće zaboravit. Želiš li poboljšati svoje znanje i konačno riješiti keca iz matematike? Dođi u oratorij – ekipa za hitnu pomoć te ček. Imaš znanje i volju da ga preneseš mladima? Dođi u oratorij i pretvori svoj dar u službu. U društvu salezijanaca smijeha ne nedostaje, a prve petice proslavit ćemo kestenijadom!”

Voditeljica instruktora je Monika Kajinić, profesorica matematike, istaknula je da instrukcije za nju predstavljaju mjesto za susresti Boga, kako u djeci tako i u instruktorima koji dolaze. “Instrukcije nisu samo nešto što smatram volontiranjem i nešto gdje se dajem, to je puno više od toga – primanje od onih kojima pomažem i osobni rast. Instrukcije su me naučile kako raditi s mladima i potaknule u razvijanju svih darova koje mi je Bog dao. Instrukcije rađaju prijateljstva koja traju”, rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu.

Ako imate želje i volje pomoći mladim naraštajima svladati određene poteškoće s gradivom onda je oratorij Dominik Savio pravo mjesto za vas. Sve što trebate je prijaviti se na mail: druzbica.dbm@gmail.com. Instrukcije ne zahtijevaju nikakvu pripremu i sve se događa na licu mjesta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja