Budi dio naše mreže

Susret mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 29. travnja 2023., u „Godini zahvale“ 725. obljetnice osnutka biskupije, na prostoru Katoličke osnovne škole u Šibeniku, pod geslom „Dobro nam je ovdje biti“ (Mk 9, 5).

/ ab/IKA

Susret je počeo molitvom i pozdravom biskupijskog povjerenika za mlade don Ante Vrcića te nastupom članova Hrvatskog nadzemlja.

Kao iznenađenje susreta predstavljena je himna i spot mladih Šibenske biskupije za koju je riječi napisao umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas.

Foto: Facebook

Autor glazbe je Hrvoje Burazer Pavešković, a aranžmana Ante Toni Lasan. Pjevaju Mate Burić, Hrvoje Burazer Pavešković, Mate Panjkota, Jelena Lučev i Valentina Friedrich, a recitira ravnatelj HNK u Šibeniku Jakov Bilić.

Treća točka susreta bila je igra „Potraga za biskupijom“ u kojoj su mladi podijeljeni u manje skupine tražili znamenite osobe iz povijesti Šibenske biskupije: sv. Jakova, biskupa Martina Rabljanina, sv. Nikolu Tavelića, Fausta Vrančića, Klaru Žižić. Na kraju potrage kao glavno blago pronašli su pero svetog Mihovila, zaštitnika Šibenika i Šibenske biskupije.

Foto: Facebook

Nakon ručka i stanke uslijedila je „duhovna pijaca“ na kojoj su se predstavile redovničke, bogoslovske te zajednice mladih koje djeluju u biskupiji. Mlade su razveselile sitnice i promotivni materijali koje su dijelili, ali još više njihovo prisustvo i radost koju su pokazali u susretu s njima.

Foto: Facebook

U školskoj dvorani zajednicu sestara benediktinki Samostanu sv. Lucije na šibenskoj Gorici predstavila je s. Fortunata. Uslijedilo je svjedočanstvo Dražena Orduljaka koji je sudionike svojim životnim primjerom potaknuo na još jače nasljedovanje Isusa Krista.

Nakon toga pokorničko bogoslužje predvodio je gvardijan Samostana sv. Frane u Šibeniku fra Josip Ivanović. Nakon prilike za slavlje sakramenta ispovijedi mladi su slavili misu koju je predslavio biskup Ivas. U propovijedi je naglasio važnost otvaranja života Isusu i zagovoru njegove majke Marije.

Foto: Facebook

Svjedočanstvo Dražena Orduljaka sudionike je potaknulo na još jače nasljedovanje Isusa Krista.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja