Budi dio naše mreže

Papa Franjo je 25. i 26. svibnja proglasio prvim Svjetskim danom djece, te je proslava održana i u Župi Domaslovec.

/ im

Subota je započela edukativnom radionicom o svetkovini Presvetog Trojstva. Djeca su kroz igru asocijacije došla do traženog konačnog odgovora o kojem je vlč. Ante Bojanić, upravitelj Župe, objasnio djeci značaj i važnost svetkovine Presvetog Trojstva. Nakon radionice djeca su ostala kao i svake subote na ministrantskom susretu i probi dječjeg zbora, a nakon toga uslijedile su igre za djecu. Igra kroz slalom je zahtijevala proći sedam prepreka s pitanjima o svetkovini Presvetog Trojstva. Ekipa koja je znala točno odgovoriti na pitanja i koja je bila spretnija i brža u slalomu s loptom, bila je pobjednička.

Središnja nedjeljna misa prikazana je za svu djecu župe. Djeca su sudjelovala svojim ministriranjem, pjevanjem i čitanjem molitve vjernika u kojima su posebno molili za papu Franju, svu djecu svijeta koja su u raznim potrebama i za djecu Župe kako bi Isus uvijek bio u središtu njihovih života.

Vlč. Bojanić je u svojoj propovijedi još jednom svima objasnio svetkovinu Presvetog Trojstva i upitao djecu na početku koju baštinu nam je Otac ostavio. Odgovor je: baštinu Isusa Krista i njegove velike ljubavi za nas, do same smrti na križu. Za ljubav je uvijek potrebno više osoba. Tako je i Presveto Trojstvo primjer velike međusobne ljubavi kakvom nas ljubi i kakvom bi mi trebali ljubiti svog prijatelja Isusa i svoje bližnje, poručio je. Nadalje, podsjetio je djecu kako u svijetu postoje djeca koja su bez svog doma, koja su gladna, koja su sada pogođena ratom, koja ne znaju za Isusa. Potaknuo je prisutne na molitvu za tu djecu, ali i zahvalnost jer mi imamo svega i previše.

Na kraju mise djeci je podijeljena molitva koju je papa Franjo napisao kao poticaj da u toj godini svaki dan budu s Isusom u molitvi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja