Budi dio naše mreže

Zbog trenutne pandemije, ekumenska zajednica iz Taizéa želi doživjeti iskustvo povezanosti i dijeljenja s mladima na drugačiji način. Budući da se sljedeća etapa "Hodočašća povjerenja" ne može odvijati kao do sada, u Taizéu pozivaju mlade sa svih kontinenta na Europski susret od 27. prosinca 2020. do 1. siječnja 2021. putem interneta.

/ ts/IKA

Program ekumenskog susreta mladih, koji tradicionalno novogodišnjih dana u nekom europskom gradu okupi desetke tisuća mladih, od 27. prosinca 1. siječnja bit će u izravnom prijenosu iz Taizéa.

U pandemiji koronavirusa program susreta će u cijelosti biti prenošen internetskim putem, objavila je IKA. Tako će mladi iz cijeloga svijeta i ove godine, ali na poseban način, zajedno sudjelovati u molitvi, radionicama i katehezama, priopćili su iz Zajednice.

Ovogodišnje geslo susreta „U nadi protiv svake nade – poruka za godinu 2021.” ujedno je nit vodilja pisma koje je tim povodom uputio voditelj zajednice iz Taizéa brat Alois. U središnje događanje “Molitvu za mir u svijetu” uvečer 31. prosinca uključit će se mladi iz 25 zemalja.

Ovogodišnji susret trebao se održati u Torinu, što je još u lipnju zbog pandemije odgođeno za godinu dana. Tako se novogodišnje okupljanje mladih prvi put održava u samom Taizéu te će biti u izravnom prijenosu na Youtube kanalu Zajednice.

Mladi će na Susretu moći sudjelovati na dva načina: susretom s drugima na lokalnoj razini ili prijavom pojedinačno putem interneta. Sve pojedinosti o prijavi nalaze se OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja