Budi dio naše mreže

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II." proslavit će blagdan svoga zaštitnika i obilježiti Dan nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II." u petak, 22. listopada, pod geslom „Vrijedi(š)“. „Mladi, vi vrijedite, dragocjeni ste u Božjim očima, dragocjeni ste u našim očima. U to mi u Centru uistinu vjerujemo. I to pokazujemo kako riječima, tako i svakim našim projektom koji je usmjeren prema djeci i mladima“, rekao je vlč. Šimo Maršić.

/ md

Proslava započinje sv. misom, a predslavit će ju vrhbosanski nadbiskup metropolit i kardinal Vinko Puljić, javlja Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”

Nakon mise slijedi prigodan program koji su pripremili članovi glumačke ekipe (H)epiCentar, koji su u proteklom razdoblju na svome YouTube kanalu objavljivali zanimljiv, edukativan i humorističan sadržaj – Što smo naučili u protekloj godini u borbi s koronavirusom? Je li izolacija pomogla otkriti nešto novo, sebe bolje upoznati ili je samo pomogla narušiti odnose s ljudima s kojima smo svakodnevno okruženi? Je li nas strah paralizirao, kako je sve ovo utjecalo na srednjoškolce, studente?

Kroz zanimljivu, dinamičnu, emotivnu i duhovitu priču, mladi glumci vratit će nas godinu unatrag i podsjetiti nas na sve ono što smo proživljavali trudeći se sačuvati mentalno i fizičko zdravlje. Osim predstave, program će obogatiti i dvije glazbene točke, nakon čega će uslijediti prigodan domjenak za sve prijatelje, partnere, suradnike i volontere Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Geslom “Vrijedi(š)”, organizatori proslave žele se još jednom zahvaliti svakome tko je na bilo koji način sudjelovao u projektima i aktivnostima Centra za mlade u proteklom razdoblju, podsjećajući na važnost svakoga pojedinačno, ali i svega ono što stvaramo i kreiramo da svijet u kojem živimo bude ljepše i sigurnije mjesto za nas, ali i generacije poslije nas.

„Mladi, vi vrijedite, dragocjeni ste u Božjim očima, dragocjeni ste u našim očima. U to mi u Centru uistinu vjerujemo. I to pokazujemo kako riječima, tako i svakim našim projektom koji je usmjeren prema djeci i mladima“, rekao je u svojoj uvodnoj riječi, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., vlč. Šimo Maršić, pozivajući svakoga da otvori oči i uši svojega srca kako bi čuli Boga i ljude okolo koji govore da vrijedimo, te ohrabreni pokažimo riječima i djelima i onima kojima smo blizu da su nam značajni, vrijedni i da ih volimo.

Proslava 14. rođendana Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., bit će upriličena u sportskoj dvorani Renovabis u skladu s mjerama i preporukama kriznog stožera.

Proslava 14. dana NCM-a „Ivan Pavao II. Foto: mladicentar.org

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja