Budi dio naše mreže

Prvi događaj u Duhovskoj devetnici za koju se pripremaju mladi Varaždinske biskupije je koncert duhovne glazbe „Kod Grgura” koji će se održati u petak 27. svibnja od 19:30 u Varaždinu. Za portal Hrvatske katoličke mreže najavila ga je Marta Kranjčec, tajnica Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

/ Branimir Gubić

Kip Grgura Ninskog jedan je od specifičnosti grada Varaždina. Usto, ispred franjevačke crkve nalazi se i lijep prostran prostor pa je upravo ovo mjesto koje organizacijski tim drži ugodnim i prigodnim za koncert „Kod Grgura”, kojemu je ovo peta godina održavanja.

Foto: Facebook Mladi Varaždinske biskupije

Povod koncertu je Duhovska devetnica. „Primijetili smo kako kod mladih postoji veliki interes za duhovnu glazbu pa smo na taj način odlučili započeti Duhovsku devetnicu. Htjeli smo na malo ležerniji način ući u pripremu za Duhove”, rekla je Kranjčec.

Kaže kako uvijek imaju neka nakanu. „Ove godine željeli smo se uključiti u akciju Hrvatskoga Caritasa Pomoć za Ukrajinu pa ćemo na koncertu prikupljati dobrovoljne priloge.

Koncert će se održati na Franjevačkom trgu s početkom u 19:30. Kranjčec napominje kako će se u slučaju kiše koncert održati u franjevačkoj crkvi.

Nastupaju: Marija Husar, sestre Halužan, Roko Bunčić, vlč. Tihomir Kosec i suradnici, Martina Sabljak, Antonio Tkalec i Tihana Vučić.

Ovaj koncert tek je jedan od događaja u Duhovskoj devetnici. Što je ostalo u ponudi za mlade Varaždinske biskupije, pročitajte ovdje.

Vrhunac Duhovske devetnice je samo Duhovsko bdijenje 4. lipnja, također u Varaždinu (varaždinska katedrala) u 20 sati. Bdijenje je zamišljeno je na način da svaki sudionik sam kreira svoje vrijeme (od 20:00 do 22:15) na tri odvojena mjesta u sklopu biskupijskog ordinarijata i same katedrale gdje će se odvijati čitanje Božje riječi, molitva ružarija te klanjanje.

Vrijeme boravka u pojedinom prostoru je proizvoljno do zajedničke svete mise u katedrali u 22:15 prema ponuđenom programu. Za vrijeme bdijenja bit će moguće pristupiti sv. ispovijedi. Misu kojom završava ovogodišnja Duhovska osmina predvodit će predstojnik Ureda za pastoral mladih vlč. Tihomir Kosec u koncelebraciji sa okupljenim svećenicima.

Duhovi 2022. / Foto: Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja