Budi dio naše mreže

Da Gospićko-senjska biskupija ima raspjevanu mladost, pokazali su mladi koji su se okupili u Otočcu. Kako odavno postoji želja za osnivanjem Biskupijskog zbora mladih, odlučni u svom naumu, a vođeni vlč. Josipom Šimatovićem i o. Markom Maglićem odlučili su želju provesti u djelo.

/ dp

U Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Otočcu u utorak, 23. svibnja, mladi su osnovali Biskupijski zbor gdje su pokazali svoje talente i ljubav prema liturgijskoj glazbi. Potaknuti domaćinstvom Susretu hrvatske katoličke mladeži 4. svibnja 2024. odlučili su uskladiti svoje darove i dati ih na raspolaganje biskupiji.

Susret s mladim osnivačima zbora započeo je molitvenim zazivom koji je predmolio o. Marko Maglić.

Tridesetak njih iz različitih župa Gospićko-senjske biskupije kao što su Lovinac, Korenica, Ogulin, Otočac, Gospić i Smiljan slušali su vlč. Šimatovića koji im je govorio o glazbi kao molitvi te o odgovornosti koja iz toga proizlazi. Također, vlč. Šimatović pozvao ih je da ustraju u pjevanju i sviranju kao molitvi koja veliča Boga.

Nakon međusobnog upoznavanja, održana je audicija na na kojoj su mladi pokazali ozbiljnost same zamisli osnivanja zbora. Radost susreta nastavila se kroz pjesmu Magnificat kojom su se voditelji poslužili da bi mlade razvrstali u višeglasje. Susret je završio zahvalom Bogu, mladima i voditeljima na okupljanju.

Foto: Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije

Foto: Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja