Budi dio naše mreže

Mlade žene iz projekta "Chance for walk": Možete ostvariti svoje snove!

Uskoro se bliži druga obljetnica djelovanja mladih žena iz evangelizacijskog projekta "Chance for walk", poznatih pod nazivom katoličke influencerice, a danas su i samostalne poduzetnice. O svojem poslovnom putu Emina Dabo Hunjak i Marijeta Martić govorile su za HKR-ovu emisiju "Budimo mladi" u utorak, 13. listopada.

/ Marija Pandžić

Marijeta Martić otkrila je kako je sve započelo.

“Emina i ja zajedno smo radile na jednom mediju. Budući da volimo medije, odlučile smo iskoristiti društvene mreže kako bi doprle do mladih. Imale smo istu želju – podići mladima samopouzdanje. Pokazati im, iako se osjećaju kao da su na dnu, da je Krist tu i da je On taj koji podiže. Da je Krist taj koji je i nama pomagao. Uz njega smo uspjele nadići sve probleme i još uvijek ih rješavamo. Tako smo postale prisutne na Instagramu i Facebooku pod nazivom ‘Chance for walk’. Htjele smo mladima dati nadu i vjetar u leđa vodeći se Isusovim evanđeljem u kojem govori: Ustani i hodi! To nam je glavna okosnica svega što radimo i dan danas.”

Da će se vrlo brzo pojaviti i drugi koji će evangelizirati putem interneta, vjerovala je Emina Dabo Hunjak, ali mislila je da će to u većoj mjeri biti vjernici laici, a tu ulogu su ipak preuzeli franjevci sa zagrebačkog Svetog Duha.

“Danas su se ipak mnogi već odvažili i prisutni su na raznim društvenim mrežama. Također i razne molitvene zajednice okupljaju se na mrežama. Vjerujemo kako je to važno. Internet je prozor u svijet, prozor prema mladima. Naime, možda neki mladi ne idu često na misu ili nemaju neke informacije o raznim događanjima ili informacije općenito o Crkvi i njezinom učenju. Kad vide putem videa što se zbiva, mogu dobiti dojam da se na župi ipak nešto zbiva za mlade i da je zanimljivo, a sve je u vjerskim okvirima.”

Emina Dabo Hunjak, Marija Pandžić i Marijeta Martić u HKR-ovom studiju

Jedan od ciljeva djelovanja mladih žena Emine Dabo Hunjak i Marijete Martić je pokazati kako vjernice mogu biti i suvremene, obrazovane i zaposlene žene i majke, a ujedno i vjernice.

“Želimo poručiti djevojkama da mogu ostvariti svoje snove. U Hrvatskoj još uvijek vlada kultura odaberi jedno, i tome se posveti. Dakako, mi naglašavamo i pozdravljamo ako neka djevojka želi biti majka i domaćica jer vjerujemo da je ondje i pozvana. Upravo je Emina primjer zaposlene žene i majke. Ima djevojčicu Paolu koju izvrsnu odgaja, a sad treba roditi i drugu djevojčicu. Iako je žena i majka, kad je na poslu, misli o poslu, a ne o obitelji. A k tome svemu je i vjernica. Mi se svoje vjere ne sramimo. Želimo svijetu reći, vjernice smo, svakodnevno molimo, ali i suvremene smo i poduzetnice!”, istaknula je Marijeta Martić.

Naša druga sugovornica Emina Dabo Hunjak naglasila je kako je ključ njezinog uspješnog balansiranja upravo postavljanje prioriteta.

“Treba znati tko si i kamo ideš. Kad se to tako postavi, onda sve ide. Znači, ja sam prije svega dijete Božje i Bog je glavni prioritet. Nakon toga po sakramentu braka pozvana sam biti supruga, a potom sam i majka. Ako na ovim područjima ne izvršavam svoje dužnosti, onda sve drugo pada u vodu. Kad ste vi prisutni u svojoj obitelji, onda i sve drugo funkcionira. Budući da smo Marijeta i ja postale poduzetnice, a znam da je poduzetništvo zahtjevno, odlučila sam kad radim biti tome posve posvećena, kako bih imala vremena i za obitelj i bila u potpunosti zadovoljna i sretna u životu”, poručila je.

Projekt “Chance for walk” možete pratiti na Instagramu OVDJE. 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja