Budi dio naše mreže

U emisiji "Pričaj mi" govorilo se kako slijediti svoje snove, a gošća emisije bila je Marija Stanić.

/ Ivana Markić

U emisiji “Pričaj mi” Marija Stanić je posvjedočila kako je važno ponekad riskirati kako bismo ostvarili svoje snove.

Na početku emisije istaknula je da je njezin san od malih nogu bio da postane učiteljica, ali kada je počela raditi u školi osjetila je da ju sustav guši te krenula u nešto sasvim novo. “Bilo je teško donijeti odluku, ali u svoju odluku bila sam sto posto sigurna. Odlučila sam se ‘baciti na glavu‘”, rekla je.

Govoreći o donošenju odluka naglasila je da je od početka znala da je to to i dodala “cijelo vrijeme sam osjećala mir i znala sam da ću dati sve od sebe i na kraju krajeva da će Bog to blagosloviti i biti sa mnom”.

Dotaknula se i ljepote rada s djecom te istaknula: “Rad s djecom je genijalan i više puta naučim od njih nego što oni nauče od mene”.

“Svaki posao ima svojih mana i nedostataka i teškoća, ali lakše ih nadilazim i više sam motivirana i vidim smisao u svemu tome. Vidim napredak i kod sebe i kod djece te mi nije žao što sam donijela tu odluku. Ponekad se pitam u kriznim situacijama što mi je to trebalo, ali se trenutno ne bih vratila u školu”, rekla je.

Marija je istaknula da se uzda i u Božju providnost. “Ljeti nemamo radionice, ali i dalje imamo troškove i često znam reći: ‘Bože, tebi prepuštam sad sve što dalzi. Znam da sam ja tvoje dijete i da ćeš se ti brinuti i da će sve biti dobro jer je i prošlo ljeto bilo dobro i sve do sada si vodio. Sve brige do sada si mi pomogao nositi‘. Bude mi poslije žao što sam se brinula.”

Znam da sam ja tvoje dijete i da ćeš se ti brinuti i da će sve biti dobro jer je i prošlo ljeto bilo dobro i sve do sada si vodio.

Marija se u emisiji dotaknula i straha od neuspjeha i istaknula: “Strah od neuspjeha može kočiti čovjeka, a pogotovo mlade ljude. Mi smo ona generacija koja je odgajana još uvijek ‘nemoj ako ne moraš, idi negdje gdje je sigurno ili što ako ne uspiješ‘, ali isto tako imamo strah što će nam drugi ljudi reći. Gledam na to u redu je ako i ne uspijem, nešto sam iz toga naučila i idem dalje. Čovjek treba posložiti u glavi da nešto nije za njega i ide probati nešto drugo.”

“Važno je da se i duhovno razvijamo, a ne samo intelektualno. Potrebno je ulagati u sebe i biti kritičan prema sebi i imati nekakvu vrstu evaluacije i vidjeti kakav sam bio prije godinu dana, a kakav sam sada. Samokritičan, ali zdravo, kada nešto dobro napraviš sam sebe pohvališ, ali priznati i onda kada nisi dobro napravio”, naglasila je.

A na pitanje što je raduje u poslu odgovorila je: “Zagrljaj djece, ali i kada dođu i kažu da vole biti tu”.

Kod mene se ova ideja ‘krčkala‘ neko vrijeme i kada je sazrila bacila sam se u to. Bila sam sigurna da će sve biti dobro.

“Ako neka odluka stoji u vama jako dugo mislim da biste trebali iskoračiti. Mi nekada Boga kočimo s tim što ne želimo napraviti sljedeći korak. Ako osjetiš to u sebi ‘baci se‘ i Bog ćete sigurno dočekati s druge strane. Kod mene se ova ideja ‘krčkala‘ neko vrijeme i kada je sazrela bacila sam se u to. Bila sam sigurna da će sve biti dobro. Vidim da oko mene ima mladih koji nisu zadovoljni svojim poslom, a nemaju hrabrosti napraviti taj rez koji je jako bitan da prijeđeš na bolju stranu. Ako nisi zadovoljan s time što radiš to utječe na cjelovitu osobu i svatko bi se trebao pronaći i preispitati je li zadovoljan s onim gdje je i vidi li smisao u onome što radi”, poručila je.

Cijelu emisiju poslušajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja