Budi dio naše mreže

Krunica nije samo molitva za starije, a to dokazuju ovi mladi koji se svaku večer okupljaju na molitvu krunice.

/ Ivana Markić

Salezijanci su poznati po svom pastoralu s mladim ljudima. Taj pastoral obuhvaća brojne aktivnosti i animacije kako bi djelo don Bosca živjelo među mladima. Zahvaljujući povjerenju i prijateljstvu koje mladi imaju prema don Boscu, salezijancima i Crkvi, taj red je jedan od mnogih koji radom privlači mnogobrojne mlade koji u salezijancima vide odgojitelje i evangelizatore za put dobrog i poštenog kršćanskog i građanskog života.

A upravo jedna prepoznatljivost salezijanskog reda jest molitva krunice u dvorištu. Krunicu su mladi na dvorištu župe molili najprije samo u svibnju i listopadu, ali tu praksa proširili su na cijelu godinu, odnosnu svaku večer u 21:30.

Foto: Jelena Franić

Zaista su prekrasna svjedočanstva mladih koji svakodnevno dolaze na molitvu krunice.

“Dolazim na oratorijsku krunicu već pet godina iz razloga što mi zajedno s misom zaokružuje dan i daje smisao svemu onome što činim i jesam. U njoj se često podsjetim na Istinu u koju vjerujem i u zajedništvu predajem nakane i stvari koje proživim u radosti kao salezijanska animatorica i mlada osoba koja želi rasti u vjeri”, rekla je Jelena Franić za Hrvatsku katoličku mrežu. Jelena nas je podsjetila kako je sama zavjetna crkva Sveta Mati Slobode izgrađena na mjestu gdje su se okupljali župljani na molitvu krunice za vrijeme Domovinskog rata. “Tada su mladi išli obraniti naše domove, a danas mladi mole za duhovno jačanje naše Domovine. Prekrasno je to što trideset godina nije prekinuta molitva krunice na našem dvorištu”, rekla je.

U njoj se često podsjetim na Istinu u koju vjerujem i u zajedništvu predajem nakane i stvari koje proživim u radosti kao salezijanska animatorica i mlada osoba koja želi rasti u vjeri.

Foto: Jelena Franić

Mihaela Bodržić istaknula je da je njoj osobno molitva krunice jako puno pomogla u životu. “Krunica u dvorištu salezijanska je tradicija još odavno i sudjelovanjem u njoj pomažem da ona takva i ostane. Puno mladih dolazi na dvorište moliti jer osjećaju mir, podršku i da je tu Marija stvarno prisutna. To osjećam i ja. Predivno mi je vidjeti da se toliko mladih osoba skuplja kako bi nahranili dušu. Marija nikoga ne dovodi sebi bez veze, da izgube vrijeme, nego im time pomaže hoditi pravim stazama do Njenog sina i raja”, istaknula je Mihaela.

Predivno mi je vidjeti da se toliko mladih osoba skuplja kako bi nahranili dušu.

“Zajedništvo mladih i molitva nema ništa ljepše. Svaki put to poistovjetim s don Boscom jer je tako on molio sa svojim mladima nakon cijelog napornog dana dana. Molili su krunicu šetajući pa tako i mi sada. Svaka krunica nam je hod prema Mariji kako bi se stavili pod njezinu zaštitu”, rekao je Roko Špoljar.

Foto: Jelena Franić

Krunica nije samo za stare bake kako to svijet uobičaje reći, kazao je Josip. “Lijepo je pronaći mir na kraju dana bez obzira kakav je taj dan bio. Prilika je to za reći Mariji sve brige i primiti utjehu za novi dan. Mnogi mladi koji mole krunicu svjedoče zajedništvo i bude novi optimizam”, naglasio je Josip Tomić za Hrvatsku katoličku mrežu.

Prilika je to za reći Mariji sve brige i primiti utjehu za novi dan.

Zanimljivo je što na krunicu dolazi sve više ovogodišnjih krizmanika što zaista pokazuje kako mladi vole krunicu.

Pogledajte na Instagram profilu Oratorij Dominik Savio sve aktivnosti koje provode ovi mladi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oratorij Dominik Savio (@oratorij_jarun)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja