Budi dio naše mreže

U sklopu priprave za krizmu, krizmanici druge godine Župe Kraljice svete krunice u Vođincima zajedno sa župnikom vlč. Antom Šiško posjetili su, u subotu 19. studenog Karmel sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj i Svetište Božjeg milosrđa u Levanjskoj Varoši.

/ tg/IKA

Početak putovanja bio je obilježen kvarom autobusa neposredno pred Đakovom, no brzo je došao zamjenski autobus koji ih je dovezao na Ovčaru u Svetište Božjeg milosrđa. Tamo ih je dočekao upravitelj svetišta vlč. Miro Tomas koji je mlade upoznao s pokretom Božjeg milosrđa i svetištem. Krizmanici su dobili križiće, a pojedinci su bili nagrađeni i s Biblijom za mlade.

Foto: Župa Vođinci/Krizmanici posjetili svetište Božjega milosrđa i Karmel sv. Josipa

U 15 sati krizmanici su zajedno sa župnikom izmolili krunicu Božjega milosrđa za sve članove svojih obitelji. Nakon zajedničkog fotografiranja slijedio je odlazak u Karmel sv. Josipa. Zahvaljujući donacijama brojnih župljana, a osobito obiteljima Antuna Trbuka, Željka Rupe i Mije Križanca, sestrama u Karmelu predane su namirnice za njihove potrebe.

Foto: Župa Vođinci/Krizmanici posjetili svetište Božjega milosrđa i Karmel sv. Josipa

Po dolasku u Karmel krizmanici su susreli dvije sestre karmelićanke koje su s njima podijelile svoje iskustvo poziva, života, rada i molitve u Karmelu. Krizmanici su zatim zajedno pjevali molitvu časoslova s karmelićankama. Po povratku u Vođince, krizmanici su izrazili zahvalnost i zadovoljstvo zbog odlaska u Karmel i svetište na Ovčari.

Foto: Župa Vođinci/Krizmanici posjetili svetište Božjega milosrđa i Karmel sv. Josipa

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja