Budi dio naše mreže

Kako je i obećao, fra Ivan Lotar na svome profilu "Askfrapriest - Pitaj svećenika" pokrenuo je i podcast formu. Na to ga je potaknuo, kaže, sve veći broj ljudi koji svakodnevno postavlja pitanja o vjeri, životu i moralu (do 12. travnja - dva mjeseca od otvaranja profila pristiglo je više od 700 pitanja i na sva je do sada odgovorio).

/ dt
Podcast je, inače, format koji je u inozemstvu trenutno najpopularniji digitalni format, dok kod nas tek započinje.
Nakon poziva u najgledaniji regionalni podcast “Inkubator” (snimku možete pogledati na Youtube kanalu), kaže: “Odluka je pala!” Tako je na Veliki četvrtak ugostio fra Marina Berišića, franjevca kapucina trenutno na službi kod Milana u Italiji, na Uskrs Kristijana Lopaca, nogometnog managera i upravitelja turističkog ureda na otoku Silbi, a na  Uskrsni ponedjeljak fra Josipa Ćibarića, đakona franjevačke kapucinske Provincije. “Kapucini i Konventualci imaju dugu zajedničku tradiciju i prijateljstvo. Zato najprije oni”, kaže fra Ivan.

Njegov Podcast sastoji se od nekoliko slova “p”. Podcast. Ponedjeljkom i petkom. Na Profilu askfraPriest – “Malo sam se Poigrao riječima,” poručuje fra Ivan.

“Planiram ugostiti ljude iz različith društvenih sfera. Trenutno ugošćujem ljude javljanjem uživo, no čim situacija u domovini bude normalizirana, pozivam ih u samostan, gdje ćemo također uživo, podcaste emitirati na yotube kanalu Ask Frapriest”, ističe inicijator prvog hrvatskog duhovnog Instagram podcasta.

Naglašava da je podcast “Askfrapriest” ozbiljan format (u kojemu se i smiju, naravno), no donosi na jasan, nedvosmislen, konkretan i sažet način najvažnije o temama koje nas sve dotiču. “Trajanje će biti do 45 minuta, koliko smatram da potpuna koncentracija prosječnog čovjeka može trajati”, poručuje fra Ivan.
U petak, 17. travnja, gost će biti Mario Šitum, bivši igrač Dinama, koji trenutno igra u turskom Kayseriju.
“Pozivam sve čitatelje da posjete profil i Youtube kanal i pronađu nešto za sebe! Neka se u svemu što radimo zajedno proslavlja dobri Bog!” potiče mladi konventualac.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja