Budi dio naše mreže

Fra Stjepan Brčina, franjevac sa Svetog Duha u Zagrebu, inače okuplja mlade na Duhovno-duhovitim večerima u crkvi sv. Antuna Padovanskog, no zbog izvanredne situacije, u četvrtak navečer je prenosio euharistijsko klanjanje putem Instagrama. Budući da mladi nisu mogli biti fizički prisutni, njihova su imena ispisana i postavljena pred oltarom.

/ ps

Brojni duhovni sadržaji i susreti su se u ovim izvanrednim vremenima preselile na društvene mreže, kako bi i dalje mogle okupljati, ohrabriti i potaknuti. U četvrtak navečer je putem Instagrama tako održan prijenos euharistijskog klanjanja u sklopu Duhovno-duhovitih večeri koje se inače održavaju pri crkvi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.

Duhovnik i voditelj je fra Stjepan Brčina, koji je ujedno potaknuo i prijenose uživo, gdje se svake večeri mogu na njegovom Instagram profilu u 20:30 pratiti druženja s raznim gostima, poučne teme, a četvrtkom i jednosatno klanjanje pred Presvetim.

“Dragi mladi, Isus vam poručuje: ‘Ne bojte se! Evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta’“ (Mt 28,20).

Prvi prijenos euharistijskog klanjanja na poseban način je bio blizak mladima, čija su imena bila ispisana i položena ispod oltara u znaku svih onih koji su spriječeni fizički sudjelovati i koji su klonuli duhom zbog trenutne situacije. Iznad svijećica s imenima mladih: Kristina, Bruno, Martin… bila je poruka: “Dragi mladi, Isus vam poručuje: ‘Ne bojte se! Evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta’“ (Mt 28,20).

Ova je poruka posebno izazvala oduševljenje mladih – preko 300 gledatelja se uključilo s mnogobrojnim komentarima. “Vrijeme odvojenosti uskoro će završiti”, poručio je fra Stjepan. A do tada, zajedništvo u duhu je itekako prisutno kroz molitvu.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja