Budi dio naše mreže

I mladi Dubrovčani u volonterskim akcijama ovog vikenda

Volonterski projekt "72 sata bez kompromisa" održat će se od 15. do 18. listopada u Dubrovniku. Ovo je već šesta godina kako se i u Dubrovniku ostvaruje ovaj međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Moto ovogodišnje akcije je „Budi promjena“, a njime se želi osvijestiti kako mladi mogu donositi promjene u svoje lokalne zajednice i biti u teškim vremenima oni koji će mijenjati na dobro.

/ Angelina Tadić

Nositelji ovoga programa u Dubrovačkoj biskupiji su Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji sa Studentskim katoličkim centrom Dubrovnik (SKAC_DU). 

„Svaka akcija za sebe je posebna i jedinstvena i stvarno je teško izdvojiti jednu lijepu jer svaka od njih ima posebnu priču iza sebe, posebne ljude i posebne trenutke. Teško je, zapravo, objasniti riječima što se osjeti, ali taj osjećaj radosti koju mi dobijemo je neopisiv. Usudit ću se čak reći da sam neke osjećaje radosti po prvi put osjetila na samom projektu“, kaže jedna od volonterki koje od početka sudjeluju u ovom projektu Magdalena Katušić. 

Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 2015. godine među nekoliko kreativnih mladih koji su htjeli smisliti učinkoviti način na koji bi potaknuli svoje vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebno onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima. 

Mladi u Dubrovniku

Iz godine u godinu projekt se širi i u njega se uključuje sve više mjesta u Hrvatskoj. Ove godine održat će se u 14 hrvatskih gradova (Osijek, Slavonski Brod, Križevci, Sisak, Zagreb, Karlovac, Rijeka, Krk, Zadar, Šibenik, Split, Sinj, Metković, Dubrovnik) i 1 općini (Suhopolje), 3000 mladih volontirati će na 350 volonterskih akcija. Cilj projekta je promovirati volontiranje među srednjoškolcima, studentima i radničkoj mladeži, te kroz konkretna djela pružiti ruku onima potrebitima. Sve volonterske akcije podijeljene su u tri kategorije: socijalne, radne i ekološke, a odvijat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Kontakt osoba za ovaj projekt u Dubrovniku je Magdalena Katušić. Za dodatne informacije možete je kontaktirati na broj mobitela: 098 917 5777 ili na e-mail adresu: dubrovnik@72sata.hr.

Ključne riječi:
Magdalena Katušić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja