Budi dio naše mreže

Imena ali i lica gostiju splitske udruge Teofil bit će objelodanjena u zadnji tren, baš kao što je bilo 23. listopada kada je već ogroman interes među Splićanima izazvala sama Blanka Vlašić, naša vrhunska atletičarka, ali tada u svome neočekivanom izdanju kao moderatorica večeri.

/ Ante Novak

Tajni gosti prvog ‘Susreta u Riječi’ splitske udruge Teofil – bivših studenata i prijatelja KBF-a – bili su zagrebački novinar i kolumnist naše jedine večernje tiskovine Darko Pavičić i Marija Šošić, koordinatorica dalmatinskog dijela molitvene inicijative ’40 dana za život’, a tajni gosti novog drugog nadolazećeg tog istog biblijskog susreta ostat će dakako tajni sve do početka večeri.

Njihova imena i lica bit će objelodanjena zadnji tren u utorak, 11. prosinca, u nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, baš kao što je bilo u petak, 23. listopada, kada je već ogroman interes među Splićanima izazvala sama Blanka Vlašić, naša vrhunska atletičarka i olimpijka, ali tada u svome neočekivanom izdanju kao moderatorica večeri.

Uvodničar i redoviti sugovornik Blanke i ovoga puta bit će fra Ante Vučković, koji je uvijek zanimljiv i neočekivan, jednako kao i interes među tolikim znatiželjnicima koji su do posljednjeg mjesta ispunili veliku sjemenišnu dvoranu, prolaze i ulazni hodnik.

Hoće li opet doći toliko ljudi? Ja se nadam da će doći. Prošli put nas je ipak iznenadila gužva, tako da za ovaj put pripremamo i video prijenos

„Svi smo se iznenadili, bili smo oduševljeni da je na prvom susretu bilo 200 – 300 ljudi više nego što smo očekivali”, poručuje za HKM Lidija Piskač, potpredsjednica Udruge Teofil, te tumači da je bilo realno za očekivati kako će im na toj prvoj večeri doći oko 300 do 400 ljudi. „I ti je bilo, barem ja mislim, prilično nadobudno, ali evo došlo je duplo više Splićana. Prilično smo zadovoljni, a jedino, što nas sada brine je: Hoće li opet doći toliko ljudi? Ja se nadam da će doći. Prošli put nas je ipak iznenadila ta gužva, tako da za ovaj put pripremamo i video prijenos”, obznanila je Piskač.

Izravan prijenos, dakle, moći će pratiti sada i oni koji ne žive u gradu Sv. Dujma, ali i oni koji zakasne. Bolje će se moći sve čuti putem pametnih telefona, jer i to ih je mučilo na prvom susretu, a također razmišljaju kako omogućiti više zraka jer brzo ga je nestalo u onoj neočekivanoj gužvi.

Kao bivši studenti KBF-a drago im je što mogu prepoznavati potrebe grada Splita, što zanima njihove sugrađane i čega možda nedostaje u Splitu – kako su nam iznijeli – velikih, dinamičnih, atraktivnijih, zanimljivih evangelizacijskih projekata.

„Očito smo uboli u pravu stvar jer nam je odaziv to pokazao i nadam se da ćemo tako nastaviti”, rekla je ujedno potpredsjednica Udruge i zaključila: „U sve se sjajno uklopila i Blanka Vlašić, kao da je oduvijek tu bila s nama.”

Blanka Vlašić: Želim biti glas običnog čovjeka vjernika i gostima postavljat ona pitanja koja bi im oni htjeli postaviti

Predsjednik Udruge Teofil Bruno Petrušić, pak, sljedeće poručuje: „Meni se čini, kad ponudite neki kvalitetan sadržaj, on sam po sebi plijeni pažnjom. No, ovdje se dogodila jedna izvanredna stvar, a to je sinergija mnogo različitih ljudi, poprilično sličnih interesa, koji su voljni podržati ovo što radimo i prostor koji otvaramo.”. Dobro je sve promatrati kompetitivno i u odnosu na slična događanja u Zagrebu – smatra Petrušić – jer će tako davati sve više i više i bolje od sebe.

O suradnji s našom proslavljenom atletičarkom kaže da se odmah prepoznala u svemu kada su joj predložili moderiranje te im je tada poručila: Želim biti glas običnog čovjeka vjernika i gostima postavljati ona pitanja koja bi im oni htjeli postaviti.

Njihova ciljana skupina su stariji od 30 godina i zato koriste sva sredstva da bi pobudili i zaslužili njihovu pažnju, pa tako i društvene mreže gdje će u cijelosti objavljivati snimke novih susreta, a to je onda ponuda i za šire; izvan granica grada Splita i Splitsko – makarske nadbiskkupije.

Prva dva susreta listopadski i prosinački – još će biti u ožujku i svibnju – imaju istu zadanu temu ‘Moć i nemoć jezika’, dok će ovaj nadolazeći, 11. prosinca, biti fokusiran više na riječi iz Evanđelja ‘Samo reci Riječ’.

I neizostavno, kao i prvi puta, susret će oplemeniti video uradcima koji će biti dobar uvod i polazište za razgovor s tajnim – i još uvijek nepoznatim – gostima, barem što se tiče onih koje smo i ovim tekstom na Hrvatskoj katoličkoj mreži potakli na dolazak u Nadbiskupsko sjemenište u Splitu.

Podsjetimo, još za kraj, prve večeri pjevale su sestre Ramljak iz Međugorja, a u utorak nastupa Petar Buljan, pjevač i gitarist slavljeničke službe Molitvene zajednice ‘Božja pobjeda’ iz Zagreba.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja