Budi dio naše mreže

Bogoslovi i sjemeništarci Dubrovačke biskupije okupili su se na Mljetu od 18. do 22. kolovoza na godišnjem susretu s biskupom mons. Matom Uzinićem.

/ Angelina Tadić

Ispraćeni jakom kišom u popodnevim satima 18. kolovoza uputili su se prema otoku Mljetu. Na Otočiću svete Marije, na kojem se nalazi benediktinski samostan, srdačno ih je dočekao otac biskup. Uz don Marina Lučića, koji je došao s bogoslovima na susretu je bio prisutan i don Hrvoje Katušić. Vrlo brzo po dolasku zajednički su sudjelovali u molitvi časoslova i slavili svetu misu. Mise tijekom višednevnog susreta je predvodio biskup, a na jednoj od misa bili su prisutni i sudionici sad već poznatog programa Dubrovačke biskupije „Mljetovanja“, koji su nakon zajedničkog euharistijskog slavlja imali priliku uživati u ljepotama otočića.

Dani su se uglavnom sastojali od zajedničkih obroka, molitve i rasprava o različitim temama. Valja posebno izdvojiti iskustvo svojevrsnog hodočašća koje su bogoslovi i sjemeništarac doživjeli drugi dan po dolasku. S obale nasuprot otočiću krenuli su prema obližnjoj uzvisini Montokucu, dalje prema Polačama i konačno do polja Bobovište. Sve u svemu: zasigurno više od deset kilometara. Uz dobru hranu koju su sami spravljali, u petak, posljednjeg dana susreta, a prije odlaska na Korčulu, kušali su izvrsnu ribu u restoranu na otočiću.

Dolaskom u Smokvicu na Korčuli, družina je upotpunjena prisustvom smokvičkog bogoslova i smokvičkog sjemeništarca. Te subote, 22. kolovoza, župa je slavila stotu godišnjicu od posvećenja crkve u Smokvici pa su bogoslovi i sjemeništarci sudjelovali na toj proslavi. Nakon objeda došlo je vrijeme za povratak kućama do sljedećeg zajedničkog druženja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja