Budi dio naše mreže

Prvi puta nakon Antunovskog hoda mladih održano je zahvalno hodočašće u Padovu. Na hodočašće je krenulo 8 autobusa iz Zagreba, 2 iz Splita i 1 iz Njemačke, a središnje euharistijsko slavlje predvodio je fra Stjepan Brčina.

/ Matija Đudarić

U propovijedi, fra Stjepan Brčina je između ostalog poručio: “Na grobu sv. Antuna ne želimo zahvaliti samo njemu, nego i Bogu; sv. Antun nas inspirira za hod. Današnjem čovjeku nedostaje zahvalnosti, a mi smo zbog primljenih blagoslova došli reći hvala. Antunovski hod je svjedočenje, a bez svjedočenja Crkva umire. Dosta je kukanja, idemo!”

Foto: Tanja Maleš/ Prvo zahvalno hodočašće u Padovi

“Ti jedino što trebaš je pričati o iskustvu Boga, ako imaš iskustvo susreta sa živim Bogom, to trebaš dalje davati.” Komentirajući geslo ovogodišnjeg Antunovskog hoda “Tko daje srce, daje sve”, rekao je: “Nema polovičnog davanja sebe. Kada drugi vide da se i mi dajemo, kod njih će nastupiti promjena.”

Foto: Tanja Maleš/ Prvo zahvalno hodočašće u Padovi

“Dragi mladi, od vas se traži autentičnost, a naš život ima smisla kada dozvolimo Duhu Svetome da djeluje. Pusti da se tvoj život s Bogom odvija dan po dan. Moli svaki dan i to vrlo konkretno; počni moliti konkretnije i vidjet ćeš da će se konkretne stvari i mijenjati!”

Foto: Tanja Maleš/ Prvo zahvalno hodočašće u Padovi

Prva postaja ovog hodočašća bila je u Svetištu sv. Leopolda Mandića, a na kraju euharistijskog slavlja fra Vladimir Vidović zahvalio je svima koji su pripremali hodočašće, kao i onima koji su se odvažili na njega. Poručio je i da su počeli odbrojavati dane do novog Hoda.

Foto: Tanja Maleš/ Prvo zahvalno hodočašće u Padovi

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja