Budi dio naše mreže

FOTO Ljubav i zaljubljenost - nezaobilazna tema koja okuplja mnoštvo mladih

U župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu započeo je sinoć ciklus predavanja o ljubavi i zaljubljenosti. U sklopu Duhovno duhovitih večeri koje vodi fra Stjepan Brčina predavanje je otvorila sestra Ana Begić, dominikanka i profesorica na katedri moralne teologije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta. 

/ bg

Nakon svete mise mladi su, u ispunjenoj kapelici Svetoga Duha, oduševljeno slušali sestru Anu Begić.

Foto: Fra Marius Andrei

Foto: Fra Marius Andrei

Profesorica Begić govorila je na temu: “Ljudska spolnost istina i značenje”. Istaknula je važnost shvaćanja čovjekove spolnosti s obzirom na krivo tumačenja i shvaćanja koja mlade odvodi u krivi smjer. Ta teme je aktualizirana s obzirom da se bliži Valentinovo koje je, kao i blagdan Božića, komercijalizirano.

Foto: Fra Marius Andrei

Sestra Ana se u svom govoru dotaknula dokumenata koji pojašnjavaju smisao ljudske spolnosti. Nezaobilazna literatura je ona pape Ivana Pavla II.

Dotaknula se i govora pape Franje na ovu temu, ali i osvrnula na vlastito iskustvo koje ima u radu s mladima. Svojim primjerom dala je nadu za sve one kojima je potrebno otkriti u kojem smjeru ići i kako najbolje prepoznati volju Božju koja nas jedina do kraja može ispuniti.

Foto: Fra Marius Andrei

Foto: Fra Marius Andrei

Nakon predavanja uslijedilo je slavljenje i klanjanje Isusu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. U dvorani samostana nastavljeno je zajedničko druženje.

Foto: Fra Marius Andrei

Foto: Fra Marius Andrei

Inače, zajednica sv. Maksimilijana Kolbea na čelu s fra Stjepanom Brčinom organizira susrete svakog četvrtka koja okupi veliki broj mladih koji mogu slušati predavanja na razne teme njima bliske. Pored toga, najveći motiv im je evangelizacija kroz svjedočenje radosti koju su sami iskusili kroz Krista.

Foto: Fra Marius Andrei

Foto: Fra Marius Andrei

Sljedeći četvrtak, 16. siječnja, nastavlja se ciklus predavanja, a gost je Tanja Maleš, urednica Vjerskog programa Hrvatskoga katoličkog radija. Maleš će govoriti na temu “Kad te Bog izuje iz Cipela”.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja