Budi dio naše mreže

FOTO I u Šibeniku je započela akcija "72 sata bez kompromisa"

Međunarodni volonterski projekt "72 sata bez kompromisa", koji se u Hrvatskoj održava već sedmu godinu, započeo je u četvrtak, 15. listopada, večernjom misom u katedrali sv. Jakova u Šibeniku. Šibenik se ove godine prvi put uključuje u ovu akciju, a potaknuta je inicijativom mladih koji se okupljaju na Vjeronauku za mlade u župi sv. Jeronima na Meteriza. Pjesmom je večerašnje euharistijsko slavlje animirao glazbeni sastav iz iste župe. Večernju misu predslavio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u zajedništvu s fra Antom Bešlićem, župnikom župe Meterize i don Rokom Glasnovićem, biskupijskim ekonomom.

/ mp/IKA

U homiliji je mons. Rogić  je izrazio zahvalnost i potaknuo mlade djelovanje u darivanju bližnjima:

“Zahvaljujem dragom Bogu i vama da je projekt zaživio i kod nas u Šibeniku. Geslo ove akcije je: Budi promjena! Doista smo potrebni promjena na bolje u ovom svijetu u kojem živimo. I puno toga možemo učiniti ako odvojimo svoje vrijeme i darujemo ga za druge, za korisne stvari na dobro svih. Ovom svetom misom želim na vas zazvati Božji blagoslov, na vašu akciju i vaše živote, na budućnost našega grada i cijele domovine…. U evanđelju nam Isus daje zapovijed ljubavi i govori koja je to najveća ljubav: kad se daruje, umire svojoj sebičnosti a živi za druge. Tada smo na Kristovoj stazi evanđelja i ljubavi. On je nas ljubio do kraja, do žrtve križa. Naučimo prepoznati Božje djelovanje u svom životu, susretati ga u svetim sakramentima i vidjeti ga u licu brata čovjeka pred sebe.“

U ime organizatora obratila se Lucija Kundid koja je ukratko predstavila   povijest i cilj projekta te je  biskupu Rogiću poklonila majicu s logom volonterske akcije. Mladi volonteri su tek te večeri doznali koje ih akcije očekuju ovih dana i na koju su volontersku akciju oni dodijeljeni.  

Inače, međunarodni projekt “72 sata bez kompromisa” ove se godine održava sedmi put u Hrvatskoj tijekom tri dana od 15. do 18. listopada. U projektu “72 sata bez kompromisa” mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

“72 sata bez kompromisa” u Šibeniku

“72 sata bez kompromisa” u Šibeniku

“72 sata bez kompromisa” u Šibeniku

“72 sata bez kompromisa” u Šibeniku

“72 sata bez kompromisa” u Šibeniku

“72 sata bez kompromisa” u Šibeniku

“72 sata bez kompromisa” u Šibeniku

 

Ključne riječi:
72 sata bez kompromisa

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja