Budi dio naše mreže

EHO KONFERENCIJA 2020. – „Abba, Oče!“

Mladi iz Doma molitve Zagreb pozivaju sve zainteresirane da se prijave za Eho konferenciju koja će se održati 11. i 12. siječnja 2020. u Kongresnom centru Forum u Green Goldu, Zagreb.

/ kv

Ove godine tema je “Abba, Oče!”. Djeca se Božja zovemo i jesmo. Jesmo li svjesni toga? Što to uopće znači? Želimo upoznati Oca, vidjeti kakav On zaista jest. Isus je rekao: “A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga.”

U ovom vremenu imamo svojevrsnu krizu očinstva u društvu, pa vjerujemo da je važno govoriti o toj temi. Važno je upoznati tu ljubav koju nebeski Otac ima za nas.

Isus je govorio i činio sve što mu je Otac rekao. Svoj identitet ljubljenog Sina dobio je od Oca nakon krštenja na Jordanu. U ovom vremenu imamo svojevrsnu krizu očinstva u društvu, pa vjerujemo da je važno govoriti o toj temi. Važno je upoznati tu ljubav koju nebeski Otac ima za nas. Koliko nas ljubi Otac nebeski? Dao je svoga jedinoga Sina za naše spasenje, obećao je da nas nikad neće zaboraviti. Čak i ako nas otac i majka zaborave, čeka nas dok se ne vratimo u njegov Očinski zagrljaj. On obnavlja srca slomljena i bori se za nas u našim nevoljama, raduje se nad nama i izlijeva svoju ljubav na nas. Bog je naš Otac koji čezne za nama i koji nam želi pokazati svoju ljubav i otkriti se kakav jest.

Foto: Eho projekt

Konferencija traje 2 dana (subota i nedjelja), a sastoji se od niza predavanja i slavljenja. U sklopu samog događaja bit će i zajedničko klanjanje pred Presvetim i sv. misa u župi Sv. Obitelji.

Govornici na konferenciji bit će Marko Matijašević (teolog, predsjednik udruge Eho i voditelj Doma molitve Zagreb), Matija Ricov (voditelj zajednice Nanovo rođeni i koordinator za mlade u KKODS), fra Stjepan Brčina (mag. klerika i sjemeništaraca, prov. povjerenik za promociju zvanja; voditelj Duhovno-duhovitih večeri), vlč. Petar Mlakar (duhovnik u Međubiskupijskom sjemeništu), dr. Matej Sakoman (poznati hrvatski psiholog) i drugi vrlo zanimljivi gosti. Slavljenje će ponovno voditi Dom molitve Slavonski Brod, Amorose i slavljenički tim Nanovo rođenih.

Raspored programa dostupan je ovdje.
Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac na: https://ehoprojekt.com/eho-konferencija-2020/

Foto: Eho projekt

Ulaznice možete kupiti i u Domu molitve Zagreb (Gundulićeva 12) tijekom radnog vremena. Za djecu do 12 godina ulaz je BESPLATAN. Ove godine nema dobnog ograničenja – svi su pozvani, poručuju iz Doma molitve Zagreb.

 

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja