Budi dio naše mreže

U župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima održani su Dani molitve i zajedništva pod nazivom „S Bogom i svakodnevica miriše na nebo!“ od 31. listopada do 2. studenog. Duhovnu obnovu predvodile su sestre Službenice Milosrđa koje djeluju u župi (s. Tadijana Ilić, s. Alberta Maslač i s. Ksenija Franjo) u zajedništvu sa svojim sestrama koje djeluju u drugim krajevima Lijepe Naše (s. Branka Plenča, s. Nada Delač, novakinja Anamarija Celinić i postulantica Neli Salković).

/ mp/IKA

Kroz molitvu, rad po skupinama, igru i zajednička podjeljivanja sudionici duhovne obnove razmišljali su nad evanđeoskim tekstom iz Matejevog evanđelja u kojem Isus govori o Blaženstvima. Razmatrajući ponudu Blaženstava sudionici su nastojali prepoznati svoj vlastiti put posvećenja i prepoznati svakodnevnicu kao vrijeme i mjesto posvećenja.

U nedjelju 31. listopada održan je susret s djecom 6., 7. i 8. razreda, a 2. studenog s krizmanicima i drugim zainteresiranim mladima. Navedenu temu „S Bogom i svakodnevnica miriše na nebo!“ sestre su potkrijepile primjerom predstavljajući sveticu, blaženicu i mučenicu iz Kongregacije Sestara Službenica Milosrđa. Upoznavajući lik Utemeljiteljice Kongregacije sv. Marije Krucifikse, potom lik blažene s. Lucije Ripamonti i s. Lukrecije Mamić djeca i mladi su kroz igru upoznala konkretne primjere svetosti.  Istoga dana u večernjim satima na svetoj misi sestre su sudjelovale u zajedništvu s mladima u animiranju liturgijskog pjevanja te su se po završetku svete mise predstavile, progovorile o svom pozivu i ukratko predstavile plan formacije, odnosno put kojim djevojka prolazi od ulaska u samostan do polaganja doživotnih zavjeta kojim se formacija ne završava nego nastavlja kroz cijeli život. Po završetku mise sestre su animirale posljednji sat trosatnog bdijenja uoči svetkovine Svih Svetih.

Na svetkovinu Svih Svetih sestre su animirale liturgijsko pjevanje na misi kao i na Dušni dan. Na večernjoj  misi na Dušni dan sestre su i župljanima ukratko predstavile lik svete Marije Krucifikse, blažene Lucije Ripamonti i sestre Lukrecije Mamić. Po završetku svete mise sestre su animirale sat klanjanja za svećenike koji se u župi redovito održava.

Duhovna obnova za mlade

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja