Budi dio naše mreže

U organizaciji biskupijskog duhovnog pokreta mladih „Mi ViDiMo“, u četvrtak, 22. ožujka, u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru, upriličena je korizmena duhovna obnova za mlade.

/ mp

Duhovna obnova započela je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio don Branimir Bevanda, a nastavila se uz misu koju je slavio don Marin Skender.

Tijekom cjelokupnog trajanja duhovne obnove mladi su na raspolaganju imali i svećenike za sakrament ispovijedi.

Na koncu, don Marin Skender održao je i duhovni nagovor na temu „Isusove i naše kušnje“.

Skender je kušnje predstavio kao sastavni dio vjerničkog života i naveo kako su one način na koji Bog želi provjeriti našu vjeru i odnos s Njim. Budući da izlaganju pred kušnjama nije bio pošteđen ni Božji sin, Skender je naglasio kako je upravo Isusov primjer savršen prikaz kako odoljeti istima.

„Kušnje nas pozivaju na svetu opreznost u vjeri. A odoljeti kušnjama možemo samo ako smo duhovno jaki, uz okolnosti molitve, duboke posvećenosti i prihvaćanja Božje riječi.“, istaknuo je don Marin Skender.

Na samome kraju duhovnog nagovora, Skender je potaknuo mlade na aktivno čitanje i razmišljanje o Božjoj riječi budući da je upravo ona ta koja uvijek pruža način i primjer borbe sa svijetom u kojem živimo.

Cjelokupan program duhovne obnove na poseban način obogatila je i glazbena pratnja biskupijskog zbora mladih, „ViDeMus“.

Korizmena duhovna obnova zaključena je uz govor studentskog kapelana, don Branimira Bevande, koji je uz zahvalu, u ime biskupijskog duhovnog pokreta uputio i čestitku za nadolazeći blagdan Uskrsa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja