Budi dio naše mreže

Karizmatska molitvena zajednica "Božja pobjeda" najavljuje tri velike duhovne obnove, u tri različita grada, u Puli (26. veljače), Osijeku (12. ožujka) i Solinu (2. travnja).

/ Ivana Markić

Karizmatska zajednica “Božja pobjeda” osnovana je 2007. godine u župi Duha Svetog na Jarunu. Zajednica njeguje karizmatsku duhovnost kao članica Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije, a susreti se sastoje od slavljenja, molitve, pouke, svjedočanstava i klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Vizija zajednice je mlade ljude dovesti do susreta sa živim Kristom koji preobražava živote i koji je jedini Put, Istina i Život. Odlučili su se organizirati tri velike duhovne obnove pod nazivom “U tvom domu“, u tri različita grada. Tim povodom razgovarali smo s voditeljem karizmatske zajednice “Božja pobjeda” Marojem Burumom.

Možete li nam pobliže pojasniti što je „U Tvom domu“ i zašto ste odlučili tako nazvati duhovnu obnovu?

“U Tvom domu”  je duhovna obnova za mlade u kojoj želimo govoriti o jednoj od najljepših poruka Svetoga pisma, a to je da je Bog naš Otac i da smo mi njegova djeca. I sami smo puno puta slušali o tome, ali u ovom vremenu primjećujemo da veliki broj mladih doživljava krizu identiteta i postavlja pitanja o smislu života. Jedna rečenica Svetoga pisma koja progovara ovu duboku istinu o nama može promijeniti naše živote.

Samo ime “U Tvom domu” je stih jedne naše pjesme i izraz naše čežnje da svakodnevno prebivamo u domu našeg nebeskoga Oca, koji jedva čeka da mu dođemo.

Po čemu je ova duhovna obnova drugačija od drugih vaših evangelizacijskih susreta?

Drugačija je po puno toga. Prvo, traje puno duže, dakle, duhovna obnova će početi u 16 sati i trajati do 21:30 ili 22 sata. Počinjemo slavljenjem, nakon kojega ćemo imati dva nagovora prožeta molitvom, još puno slavljenja, svetu misu i klanjanje. Posebnost je što ćemo od zadnjeg nagovora do svete mise imati vrijeme osobne molitve, kada nećemo ništa govoriti nego ćemo čuvati molitvenu atmosferu u crkvi i pomagati drugima u njihovoj osobnoj molitvi. Želimo pomoći ljudima da uđu u prebivanje, u odnos s Ocem, tihim slavljenjem, molitvom, razmatranjem, onoliko dugo koliko mogu, a moći će se i odmoriti izvan crkve ili razgovarati s nekim od nas.

Spomenuli ste Pulu, Osijek i Solin. Hoćete li imati duhovne obnove i u drugim gradovima?

Do ljeta sigurno dolazimo u ta tri grada, ali nove gradove planiramo već sljedeće godine. Jako smo zahvalni župnicima i svećenicima u samostanu sv. Franje u Puli, Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku i Župi Gospe od Otoka u Solinu, koji su nas otvoreno primili, kao i svima drugima koji nam na bilo koji način pomažu u organizaciji.

Osim ovih triju velikih duhovnih obnova imat ćemo i naše uobičajene evangelizacijske susrete u drugim gradovima, kao i dosad, pa ako sve bude po planu u svibnju bismo trebali doći u Šibenik, a početkom srpnja i na Rab. Za sva druga događanja pratite naše Facebook i Instagram profile.

Cijeli video najave pogledajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja