Budi dio naše mreže

Biskup Košić: "Nešto lijepo se događa u Hrvatskoj"

"Nešto lijepo se događa u našoj zemlji i Sisačkoj biskupiji, a to je prvi hrvatski Mladifest po uzoru na onaj u Međugorju", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu sisački biskup Vlado Košić.

/ Branimir Gubić i Filip Ećimović

Prvi Mladifest u Hrvatskoj pod geslom „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14), organizirala je Zajednica Marijina legija iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom, župom Viduševac i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Mladifest – Hrvatska projekt je koji kroz tri dana okuplja mlade u i izvan granica Republike Hrvatske.

Biskup Košić za Hrvatsku katoličku mrežu istaknuo je da Mladifest u Hrvatskoj predstavlja blagoslov i uvertiru u završetak godine mladih sisačke biskupije.

“Svi sudionici molitvenog susreta, svećenici i organizatori, katehete, svirači i mladi trenutno ne broje više od nekoliko stotina prisutnih. Možda skroman početak, ali brojka nije ono što je tu važno, već ozračje nade, radosti i slavljenja”, poručio je.

Sisački biskup ukazao je i na čašćenje kojim sudionici Mladifesta zahvaljuju Blaženoj Djevici Mariji i Isusu Kristu.

“Majku Mariju i Spasitelja slavimo euharistijom, katehezama, svjedočanstvima, plesom, pjesmom i radošću zajedništva. To je skroman početak, ali vjerujem da će ovo iskustvo biti odličan poticaj za budućnost”, zaključio je biskup Košić.

 

Ključne riječi:
biskup Vlado Košić Mladifest

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja