Budi dio naše mreže

"Ave Maria" u virtualnoj izvedbi akademskog zbora "Palma"

Akademski zbor "Palma" iz Zagreba moguće je poslušati u Bazilici Srca Isusova nedjeljom na akademskim misama u 11 sati, ali i na vjenčanjima, obredima i misnim slavljima bitnih svetkovina te na koncertima.

/ hk

Akademski zbor “Palma” crkveni je zbor, a glavna im je zadaća slaviti Boga i tako uljepšati liturgijska slavlja, ističu na svojoj mrežnoj stranici. Većina članova su studenti-vjernici Zagrebačkog sveučilišta od kojih je veliki dio u Zagreb pristigao iz različitih dijelova zemlje.

Za rad su motivirani isključivo ljubavlju prema skupnom muziciranju, najljepšim i najstarijim postojećim instrumentom – ljudskim glasom – pri čemu postignuća rado pokazuju na koncertima i natjecanjima gdje u svojoj kategoriji ostvaruju odlične rezultate i kritike. Zbor je to s dugom tradicijom – rade timski već dugi niz godina međusobno se motivirajući i pomažući si, kako u zajedničkom glazbenom radu, tako i na privatnim poljima života trajno njegujući prijateljstva i poznanstva s bivšim članovima.

“S obzirom na to da smo u mjesecu svibnju, mjesecu posvećenom Blaženoj Djevici Mariji, molimo za Njen zagovor uz našu posljednju virtualnu izvedbu “Ave Marie” Ivana pl. Zajca. Također, mjere Stožera nam od ovog tjedna dopuštaju da se napokon vratimo svojoj pjevaonici i krenemo s probama”, poručili su na svojoj Facebook stranici.

Poslušajte njihovu izvedbu!

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja