Budi dio naše mreže

3D FORMACIJA Jesi li spreman mijenjati svoj život s Bogom?

Želiš li razvijati svijest o sebi prepoznavanjem i izricanjem nutarnjih pokreta? Želiš li razmatrati Božju riječ i otvoriti joj se? Želiš li se vježbati u krepostima kroz konkretne zadatke i eksperimente? Želiš li iskusiti bogatstvo zajedništva? Trogodišnji program za cjeloviti razvoj osobnosti 3D formacija pravi je izbor za tebe!

/ ps

Otvorene su prijave za trogodišnji program za cjeloviti razvoj osobnosti „3D formacija” udruge SKAC za sve mlade od 18 do 30 godina. Cilj programa je omogućiti formaciju mladog kršćanina nudeći mu poticajno okruženje za osobni razvoj, rast u vjeri i odgovornom društvenom djelovanju.

Kako je rekla voditeljica projekta Marija Selak u prijašnjem razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu, do nastanka projekta je došlo nakon što su uočili potrebu mladih da nastave rasti u duhovnosti i družiti se nakon ljetnog kampa “Modrave”, koji također organiziraju.

Program ima za cilj razvoj cjelovite osobnosti!

“Vođeni tom mišlju, došli smo do ideje da napravimo program u kojem će se mladi kroz grupni rad međusobno bodriti na kreposniji život.Prve radionice su nastale 2012. godine. Na radionicama su radili različiti psiholozi i stručnjaci. Otada se neprestano radi na poboljšanjima programa koji za cilj ima razvoj cjelovite osobnosti. 3D formacija se, osim u Zagrebu, održava u Splitu i Osijeku, s njima lijepo surađujemo. Uži tim se nađe barem jedanput godišnje kada zajedno promišljamo o izmjenama i poboljšanju programa”, poručila je Selak.

Foto: SKAC

Zašto baš naziv 3D? Kako navode iz SKAC-a: “Prvo D je za dušu i usmjereno je na naravnu zrelost polaznika kroz predavanja, samopromatranje, grupni rad i eksperimente. Drugo D označava duh, a pruža osnove ignacijanske duhovnosti i iskustvo duhovnih vježbi u svrhu osnaživanja osobnog iskustva Boga. Treće D stoji za društvo, nudi suradnje u različitim projektima i udrugama kroz koje pojedinac može biti djelotvoran za Drugoga”.

Prijave su moguće samo za prvu godinu, a drugu i treću pohađaju polaznici koji su prijašnjih godina pohađali 1. i 2.D. Program prve godine vodi pater Tomislav Špiranec i počinje 5.10.2020., a susreti svih sudionika su ponedjeljkom u 20 sati. Najavljuju i kako je moguće da će se dio programa održavati i online s obzirom na epidemiološku situaciju.

Više o tome kako se prijaviti, možete saznati na službenim stranicama SKAC-a.

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja