Budi dio naše mreže

Eva Vukina iz Čakovca i ove se godine svojim radom prisjetila žrtve Vukovara. Njezino najnovije djelo nastalo je na zidu njezine sobe s porukom za sve nevine žrtve.

/ Nevenka Puškarić

“Vukovar suobličen Kristu”

“Osjetila sam i ove godine poticaj da napravim jedan veliki crtež kredom na zidu svoje sobe. Posvetila sam ga ljudima koji su stradali u Domovinskom ratu i njihovim obiteljima. Bog mi je dao talent, a sve ovo što stvaram želim da bude moje ‘hvala’ Njemu! Ovo su posebni dani kada mogu na umjetnički način izraziti svoje suosjećanje i veliku zahvalnost ranjenim ljudima. Bogu hvala na tome!” Kazala je to na upit koji su joj bili motivi za izradu ove slike, u izjavi za portal HKM-a Eva Vukina.

Uz sliku, koju je objavila na svojim profilima na društvenim mrežama, Eva je objavila i prigodni tekst, koji prenosimo u cijelosti:

„Isuse, opet Te boli, opet osjećaš onu težinu križa.
Nosiš na leđima Vukovar, nosiš ga do Golgote, ideš ponovno s njim na križ.
Suobličeni ste.
Rane krvare, suze teku, gorčina u srcu.
Ali, Vukovar je na Tvojim leđima, ide Tvojim putem, putem spasenja, putem svetosti!

Pišem i crtam ovo sa suzom u oku i velikom zahvalnošću i suosjećanjem u srcu. Vukovaru, grade moj, zahvaljujući tvom križnom putu danas slobodno koračam ovim prekrasnim hrvatskim tlom. Veliko hvala svima koji su branili našu Domovinu i dali svoj život za nju. Dati svoj život za Domovinu je dati svoj život Bogu. Hvala Ti, Bože, što imamo sveti grad na Nebu. Daj nam snage da nastavimo hrabru borbu za Domovinu za koju je toliko nedužnih ljudi ginulo.”

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja