Budi dio naše mreže

Papa Franjo donio je u Crkvu novu energiju i novo usmjerenje, naglašavajući milosrđe, suosjećanje, brigu za obespravljene i siromašne i mnoga druga goruća pitanja.

/ lm

Dana 13. ožujka 2013. godine Jorge Mario Bergoglio izabran je za 266. papu Katoličke Crkve. Danas je 10. obljetnica njegovog izabranja.

Dok obilježavamo 10. obljetnicu njegovog izabranja, poduprimo ga u molitvi u njegovoj službi. Prigodom ove obljetnice, Kršćanska sadašnjost pripremila je nekoliko izdanja pape Franje na popustima.

Popusti traju od ponedjeljka 13. 3. do petka 17. 3.

40 % popusta

Samo jedna Crkva donosi usporedne glasove dvojice papa, pape Franje i pape u miru – Benedikta, o ključnim temama Crkve i učiteljstva.

Knjiga Molitva. Dah novog života sabire najznačajnije riječi pape Franje o molitvi, kako bi pomogla kršćanima da žive osobni odnos s Gospodinom. Posebno mjesto u ovoj zbirci zauzimaju kateheze koje je Papa održao na temu Očenaša na audijencijama srijedom.

30 % popusta

Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija važna je studija o jednom neobičnom papi. Autor ima originalan pristup, donosi marljivo prikupljena vrela kako bismo bolje shvatili psihološki profil i osobnost pape Franje.

Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi čitateljima još više i dublje približava papu Franju po njegovoj karizmi, posebnosti i evanđeoskim krjepostima koje je prepoznao i suvremeni svijet. Autor kardinal Kasper on to čini analitički i postupno objašnjavajući korijene i perspektive teologije pape Franje.

Različiti i ujedinjeni (ks.hr) sadržava riječi i govore pape Franje na temu međuljudskih odnosa i komunikacije, kao umijeća sebedarja i prihvaćanja drugoga koji je dar. Pravu srž riječi Svetog Oca u ovoj knjizi donose kateheze o obitelji, izgovorene tijekom audijencija srijedom.

Papa Franjo. Život i izazovi napisao je poznati vatikanist Saverio Gaeta. U knjizi se nalazi Papin životopis od prikaza njegove useljeničke obitelji pa sve do prvih koraka njegova pontifikata. Ova je knjiga nesumnjivo jedna od onih koje papu Franju prikazuju najsveobuhvatnije, najcjelovitije i najkompetentnije.

Božja muka – nada za tebe. Misli, riječi i molitve o vazmenom otajstvu sadrži njegove najljepše i najpotresnije misli, nagovore i molitve izrečene u raznim prigodama, a sve ih povezuje vazmeno otajstvo.

Ima đavla sadržava sve tekstove u kojima je papa Franjo govorio o đavlu i njegovom djelovanju u svijetu. Papa upozorava na njegovo djelovanje u različitim područjima svagdanjega društvenog i političkog života, prepoznavajući ga iza zala u svijetu pogađaju siromašne i manje siromašne.

Knjiga A sada vaša pitanja – Razgovori o Crkvi i o svijetu sutrašnjice sadrži papine intervjue u raznim medijima. „Za mene intervjui uvijek imaju pastoralnu vrijednost. (…) To je jedan od načina obavljanja moje službe“, kaže Papa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja